Nyheder

Frost Festival afslører flere stærke navne

Skrevet af Signe Palsøe

Colin Stetson, Dan Deacon, Thulebasen og Synd & Skam er føjet til Frost Festival 2013’s efterhånden temmelig tillokkende program.

Siden starten af november har Frost Festival disket op med så mange spændende koncert-annonceringer, at der efterhånden kun er få gode undskyldninger for ikke at trodse vinterkulden, når den københavnske festival til februar går på vingerne for tredje gang. I dag har festivalen meldt den næste samling kunstneres ankomst, og disse vil over to aftener byde publikum indenfor på Jazzhouse til arrangementer af en mere eksperimenterende karakter.

28. februar lægger Dan Deacon således vejen forbi kælderen i Indre By. Excentrikeren med flair for skrattende, støjende og blippende elektronisk pop udgav i sommers det glimrende album America, og det virker oplagt, at han på Jazzhouse deler scene med danske Thulebasens’ genrelege inden for krautrock og freeform.

Dagen derpå bliver lydcollagerne mindst lige så løsslupne. Colin Stetson har turneret flittigt med indie-koryfæer som Arcade Fire og The National, men på egen hånd har bassaxofonisten et noget mere eksperimenterende greb om sit instrument. Kompositionerne er jazzede, men Stetson bruger sammen med traditionelle virkemidler i lige så høj grad vibrationer fra struben og en temmelig imponerende åndedrætscirkulering til at skabe sit grænsesøgende lydbillede. Sammen med Stetson spiller Synd & Skam, der gennem 2012 har gjort sig bemærket med deres ulige blanding af pågående postpunk, nowave og fin, poetisk lyrik.

Det foreløbige program for Frost Festival 2013 er således:

Efterklang (DK)
Modeselektor (DE)
Dan Deacon (US)
Mariam The Believer (SE)
Colin Stetson (US)
CTM (DK)
The Late Great Fitzcarraldos (DK)
Thulebasen (DK)
Cancer (DK)
Synd Og Skam (DK)
We Like We (DK)

Leave a Reply