Nyheder

Februar-koncerter I: Psykedelisk Simme på topmøde angribes massivt af cellist

Koncertanbefalinger til første halvdel af din februar.

Med februars komme er vi på vej mod den første af årets hovedsæsoner for indendørskoncerter, og der er store, spændende navne på vej mod Danmark. Først og fremmest gæstes Falconer Salen på Frederiksberg den 3. februar af bandet, som stod bag årets bedste plade 2015 ifølge Undertoners redaktion. Navnet er selvfølgelig Tame Impala, og det australske psychrock-orkesters koncert har længe været udsolgt, men de cirka 3000 billetholdere kan se frem til et psykedelisk fest og desuden et opvarmningsband, det er værd at dukke op i tide til at høre, nemlig Tame Impalas ligesindede landsmænd i Jagwar Ma. De ufrivilligt billetløse kan se frem til at høre Tame Impala live til sommer på Roskilde Festival.

CTM stuebirk. Foto: Albert Grøndahl

CTM optræder efter sigende kun, hvis der er en stuebirk eller indendørspalme af rimelig størrelse på scenen. Foto: Albert Grøndahl

Nu til dags slår Mikael Simpson sine folder som veloplagt formiddagsradiovært sammen med Carsten Holm på P6 Beat, og så kan man jo næsten glemme, at Simpson den selvsamme, der står bag 00’ernes roste, indadvendte, melankolske plader, lige fra debuten med følelsestunge numre og linjer som »Er du ok indeni? Ensomhed husker hvad tosomhed glemmer« til De ti skud, Stille og uroligt og så videre. Senest udkom Overspring (samlet), og måske der snart er nyt på vej igen – i al fald tager den gode Simme på danmarksturné de kommende måneder. Det starter fredag den 5. februar i Nygadehuset i Aabenraa. Dagen efter gæstes Sønderborghus, og fredag den 12. februar giver Simpson koncert i Vershuset i Næstved, inden den omfattende turné rammer Vordingborg, København, Skanderborg, Herning m.m. Se alle datoerne her.

Lørdag den 6. februar står Forbrændingen i Albertslund for et unikt arrangement under overskriften Suburban Summit: Den hvide soulguru fra Virginia, Matthew E. White, og den færøske, Grammy-vindende singer/songwriter Teitur slår pjalterne sammen på scenen denne ene aften. De har ikke mødt hinanden før, men i dagene op til koncerten og på selve aftenen vil de fortolke hinandens mindre kendte numre samt lave helt ny musik sammen. Matthew E. White slog igennem med sin kombination af sydstatssoul og folkpop i 2012, da han udgav albummet Big Inner, og året efter kunne han bl.a. opleves på Roskilde. Senest har han i øvrigt haft en finger med i spillet på Natalie Prass’ glimrende debut fra sidste år og har netop udsendt en single sammen med hende.

Dagen efter, søndag den 7. februar, vækkes der helt andre toner til live i Tap 1 i København – her er der nemlig triphop a la good ol’ cirka 1994 og måske et genhør med den her på programmet, når britiske Massive Attack giver koncert. Selvom den indflydelsesrige triphopduo fra Bristol nok har sine velmagtsdage i 90’erne, så er de stadig aktive, hvilket bevises af deres nye ep, Ritual Spirit, som udkom for få dage siden. Senere på året udsender Massive Attack en ep mere samt et fuldlængdealbum. Ritual Spirit byder bl.a. på singlen “Take It There”, som er et samarbejde med Tricky.

Cellist, sanger og sangskriver Cæcilie Trier er kendt fra bl.a. Choir of Young Believers, Chimes & Bells, Marching Church og Valby Vokalgruppe, og ikke mindst fra sit soloprojekt CTM, med hvilket hun udsendte Variations i 2012. Nu er hun tilbage som CTM med minialbummet Suite for a Young Girl, som udforsker musikalske grænser med orkesterstykker og musikalske kringelkroge mellem popmusik og komposition med inspiration fra litteratur og kunst, som også titlen på den første single, “Cézanne”, vidner om. Anmeldelsen af Suite for a Young Girl kan snart læses her på Undertoner. Bevæbnet med det nye værk giver CTM koncert i Jazzhouse i København fredag den 12. februar.

Få flere gode ideer til koncerter i februar med et kig i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply