Nyheder

Pop Revo klar med fuldt program

Future Islands er et af hovednavnene på dette års Pop Revo.
Skrevet af Anna Møller

Pop Revo har offentliggjort dette års program, der byder på koncerter fra bl.a. Future Islands, EMA og Yung.

Future Islands er et af hovednavnene på dette års Pop Revo.

Future Islands er et af hovednavnene på dette års Pop Revo.

Om en ti dages tid åbner Aarhus-festivalen Pop Revo dørene op for ellevte gang, og det fulde program til indiefestivalen er nu offentliggjort. Programmet tæller alt fra støjrock, garagepunk, eksperimenterende lydlege, lo-fi pop og melodiøs og 90’er-inspireret indierock samt et day party med tre bands. Festivalen finder sted d. 16. – 17. maj på Atlas og Voxhall, og ud af programmets i alt 14 navne kan bl.a. Future Islands, Yung, EMA og Swearing at Motorists fremhæves.

Future Islands har netop udgivet deres fjerde studiealbum Singles og var – måske i kraft af forsanger Samuel Herrings både medrivende og absolut dedikerede scenedans – noget af et viralt hit for et par måneders tid siden, da de gæstede David Letterman Show med nummeret “Seasons (Waiting On You)”.

Også i år er der blevet plads til de mindre (danske) punkbands, der trives så fint, og især Mikkel Silkjærs nyeste projekt Yung lover godt. Mikkel Silkjær har tidligere gjort sig bemærket som en del af rockbandet Happy Hookers for Jesus, hardcorebandet Urban Achievers og garagepunk-trioen Fright Eye, og i Yung-konstellationen er det ikke overraskende den skramlede, højlydte og punkede garagerock, der er i fokus. Mon ikke Yung bliver placeret ude på de sene nattetimer, hvor festivalgængerne er godt svømmende på en bund af øl og god musik? Vi tror: Jo.

I den mere poppede ende finder man et navn som EMA aka amerikanske Erika M. Anderson. Hun udgav i 2011 debuten Past Life Matyred Saints, hvor hun havde bevæget sig mere over mod et indierock-/poppet udtryk end de psych- og noisefolkede projekter, hun tidligere har været en del af – nemlig Amps for Christ og Gowns. På det nyeste album The Future’s Void er stemningen sat mod det mere 90’er-rockede ala Hole, som singlen “So Blonde” også emmer af.

Swearing At Motorists spillede også sit enmandsshow på Pop Revo festival i 2012, og der endte Dave Doughmans anekdotiske og underholdende optræden med decideret fest på scenen, hvor størstedelen af publikum deltog, da klokken slog over midnat. Searing At Motorists spiller også på årets Pop Revo i en konstellation med danske Snaredrum, og som Swearing at Motorists spiller Dave Doughman solokoncert til dette års Day Party. Day Party finder i år sted på Vesterlauget d. 16. maj, og også Perennial Flax og Several Things spiller her.

Det fulde program for Pop Revo tæller: Future Islands, Speedy Ortiz, Hospitality, Yung, EMA, Sean Nicholas Savage, Ed Schrader’s Music Beat, Kristian Harting, Less Win, Swearing At Motorists, Snaredrum, POW!, Tremoro Tarantura og Nobody. Derudover spiller Perennial Flax, Several Things og Swearing at Motorists til Day Party på Vesterlauget d. 16 maj. Man kan både købe partout billetter til 290 kroner plus gebyr og endagsbilletter til en pris af 190 kroner plus gebyr. Partout billetterne har førsteret til indgang på det mindre spillested Atlas.

Leave a Reply