Nyheder

September-koncerter II: Endnu en taknemmelig surfer på fodarbejde i dødt havvand

I sidste halvdel af september anbefaler vi på Undertoner, at du tager til koncert med et par solokunstnere og en surfrockgruppe – og på en taknemmelig festival.

To solide plader inde i solokarrieren har den tidligere Woods-bassist Kevin Morby endnu sit gennembrud til gode. Derfor er destinationen for hans kommende københavner-visit Musikcaféen i Huset-KBH, som ligger et stykke nede på listen over danske spillesteder målt på kapacitet. Selvom Morbys folkrock tager sig god tid, har den en dragende kvalitet, som bør kunne nå ud til et større publikum. Måske han kan gøre som en anden af septembers musikalske gæster, Mac DeMarco, og indtage et større spillested for hvert af sine besøg på dansk grund. Kevin Morby har netop skiftet til selskabet Dead Ocean og annonceret ny plade næste år. Som en forsmag er udgivet singlen “Moonshiner”, som du kan høre her og i Musikcaféen onsdag den 16. september.

LaLuz1

La Luz nyder sommerens allersidste vaffelis.

Torsdag den 17. september åbner Festival of Endless Gratitude dørene til den gamle togremise på Enghavevej. Festivalen har i år forsøgt at sammensætte et program, der byder på internationalt anerkendte bands og solokunstnere, som optræder her i landet for første gang. Inden dørene bliver lukket til festivallokalet lørdag den 19. september, kan du bl.a. høre støjrock fra Magic Markers og feststemt psych med svenske Mylla. Du kan også opleve legenden Bobby Brown fremføre psych-folk på hjemmebyggede instrumenter og danse med på RP Boos footwork. RP Boos plade Legacy var ifølge Undertoners Mikkel Arre en af årets bedste i 2013. Han skrev: »På én og samme tid er musikken konstant på nippet til at falde fra hinanden og utvetydigt dansabel, og den dobbelthed gør pladen aldeles forjættende«.

Mac DeMarco er en gæstfri mand. Den unge canadier afrunder sit nyligt udgivne mini-album Another One med at opgive sin hjemmeadresse fulgt op af en invitation til at kigge forbi til en kop kaffe. I de kommende to uger har DeMarco ikke mulighed for at stille uventede gæsters kaffetørst på sin bopæl i Averne, New York. Da er han nemlig på tour i Europa, og han tager ophold i Danmark fra lørdag den 19. september, hvor han optræder i Store Vega, til den 24. september, hvor aarhusianerne får fornøjelsen af at opleve den kække garagepop-sangskriver (og nummer tre på Undertoners årsliste i 2014) slå sig løs i Voxhall.

La Luz spiller surfrock, og det dufter jo umiddelbart af sol og strand. Koncerten fredag den 25. september på Stengade må derfor være et oplagt sted at begive sig hen for at holde fast i sommeren, inden efteråret for alvor melder sin ankomst. Men La Luz’ surfrock er – trods en masse »ooh ooh« og »yeah yeah« fra baggrundskoret – mørk og hypnotisk og egentlig et passende soundtrack til post-sommermelankoli. Seattle-bandet har netop udgivet sit andet album, Weirdo Shrine, som i øvrigt er produceret af garagerockeren Ty Segall, der ikke overraskende har føjet beskidt fuzz til Shana Clevelands guitarlyd.

Se flere koncerter, vi anbefaler, i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply