Nyheder

Oktober-koncerter I: I lagunen finder drengebande amerikanske piger og destruerer deres helbred

Trods et smukt foto, blev Meghans billede ikke godkendt som pasfoto pga. de synlige fortænder.

Undertoner guider dig nænsomt, men bestemt, gennem de vigtigste koncerter i første halvdel af oktober.

Idaho-knægten med det misundelsesværdige døbenavn Trevor Powers går under kunstnernavnet Youth Lagoon. Den 26-årige musiker har netop udgivet Savage Hills Ballroom, som følger op på Wondrous Bughouse og 2011-debuten The Year of Hibernation. Rygterne siger, at det nye album tager Youth Lagoons indadvendte rumklangsdrømmepop en tak mod det mere udadvendte og mindre lo-fi. I den forbindelse vender han tilbage til København og giver koncert. Hør Mr. Powers søndag den 4. oktober i Jazzhouse.

Her kunne man forsøge sig med et ordspil på noget med bandekrig, men det er på den anden side dårlig smag, så lad os bare erklære: Onsdag den 7. oktober gæstes Musikcaféen i Huset KBH af Drengebande – hverken at forveksle med AK81 (nej, hov, nu kom jeg til det alligevel) eller et drengeband. Drengebande er dansksproget pop/rock og lyder som om, C.V. Jørgensen er en af inspirationskilderne. Drengebandes debut-ep, Kom til byen, udkom i sommer. Denne koncert er Drengebandes første som hovednavn i København. Det psykedeliske, dansksprogede rockorkester Skalkeskjul står for opvarmningen. Skalkeskjul kan i øvrigt også høres aftenen efter andetsteds i byen, nemlig på KB18.

Trods et smukt foto, blev Meghans billede ikke godkendt som pasfoto pga. de synlige fortænder.

Trods et smukt resultat blev Meghan Remys billede ikke godkendt som pasfoto pga. de synlige fortænder.

Fredag den 9. oktober er der Kulturnat i København. Det vækker både skræk og rædsel, hvis man har det svært med store flokke af gråhårede damer med ravkæder eller 7-årige, der er for sent oppe og speedede på varm kakao. Men som regel har Kulturnatten også ret interessante arrangementer gemt i det uoverskuelige program. Et sådan finder man på Hovedbiblioteket kl. 23, hvor U.S. Girls giver koncert. Bag aliasset gemmer amerikanske Meghan Remy sig, som også gæstede Pop Revo i Aarhus i foråret. Den 25. september udkom hendes første album på 4AD, Half Free, og det er virkelig et lyt værd, hvis man er til uforudsigelig indiepop – start f.eks. med singlen “Window Shades”.

Den 9. og 10. oktober er også weekenden, hvor der er Aarhus Psych Fest på Radar i, ja, Aarhus. Sidste år fik Undertoner sig en snak med folkene bag konceptet. I år præsenterer minifestivalen blandt andet støjrock fra amerikanske Destruction Unit, psykedelisk rock med Fribytterdrømme samt new wave-bandet The Foreign Resort, som scorede fire et halvt U for albummet New Frontiers. Læs mere om alle de deltagende bands på Aarhus Psych Fest her.

I februar spillede de support for Interpol i Store Vega, men nu er de såkaldte L.A. noisemakersHealth tilbage med egen koncert i Pumpehuset i København. Da Health spillede på Loppen i 2010, skrev Undertoners Signe Palsøe: »Health gør størst indtryk, når de finder den rigtige balance mellem at slynge fængende, helt dansable melodistumper ud af deres instrumenter og at smadre din kraniekasse med en forhammer.« Mandag den 12. oktober kan man finde ud af, om det bliver den type oplevelse at høre Health live anno 2015. Seks år efter sidste regulære album, Get Color, er de tilbage med albummet Death Magic et sted mellem guitarsmadder og hvad man kunne kalde noise disco.

Er din by blevet overset? Hader du alle de ovenstående bands? Kan du ikke nogle af de dage? Så find flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply