Koncerter

EERA, 30.04.16, Radar, Spot Festival, Aarhus

Den norske singer/songwriter har kun en enkelt EP i ryggen, men numrene derfra var absolut betagende på Radars intime scene. Desværre viste teknikken sig at blive EERAs akilleshæl.

Med blot en enkelt EP i ryggen indtog den norske singer/songwriter Anna Lena Bruland, under aliasset EERA, den lille scene på Radar. Desværre viste teknikken sig at blive EERAs akilleshæl. Der var ellers positive forventninger, for i marts udgav EERA en selvbetitlet EP med fire numre, som har overbevist mange om, at hun er et talent ud over det sædvanlige med sin sanselige vokal og mørkrandede indie-poprock.

Aftenens koncert kom lidt kluntet fra start. Bruland var sammen med sine tre medmusikanter i gang med lydprøven helt op til det sekund, de startede selve koncerten. Det blev en underlig flydende overgang fra lydprøve til den egentlige koncert, og det stod ikke helt klart, at de var startet på første nummer – selv lysmanden virkede lidt overrumplet og fik først dæmpet lyset et stykke inde i sættet.

Inden næste nummer, ”Driving With Fear”, kunne sætte koncerten rigtigt i gang, skulle der atter tunes en guitar og klares nogle problemer med monitoren. Desværre sluttede de tekniske ”problemer” ikke her. Et par gange skreg anlægget af feedback-støj, og efter de første takter i ”Undressed” måtte Bruland stoppe nummeret for at tune sin guitar… igen, igen. Det irriterede tydeligvis også hende selv, og hun sagde beklagende til publikum, at hun ikke havde råd til flere guitarer end den ene og altså derfor blev nødt til at tune til de forskellige numre.

Når man så bort fra de tekniske problemer, så var musikken dog helt igennem bjergtagende. ”Marry Me”, og særligt ”White Water” og ”Undressed”, var utroligt forførende og stemningsfulde. Brulands vokal var skrøbelig men rummede alligevel en styrke, som gav associationer til amerikanske Angel Olsen. Og på koncertens sjette og sidste nummer ”Undressed”, som var aftenens absolutte højdepunkt, stod hun faktisk stærkest – uden band, kun med guitar – afklædt, som titlen indikerer.

En koncert, som desværre led under tekniske problemer, der forstyrrede helhedsindtrykket. Men musikken var betagende, og man kan kun se frem til et debutalbum og, forhåbentligt, en ny koncert uden forstyrrelser.

★★★½☆☆

Leave a Reply