Singlr

Fredagssinglr: Belau featuring Sophie Barker – Essence

Foto:PR
Skrevet af Jens Trapp

Fra Budapest bringer vi denne fredag, midt i Kristi Himmelfartsferien, en lille lækkerbid, smækfyldt med solskin, blide, bløde beats, tre toptunede unge kvindelige modeller og Sophie Barker i vokalfront for duoen Belau

Ungarske Peter Kedves and Krisztian Buzas udgør den elektroniske duo Belau. Deres erklærede mål er at tage lytteren med på en indre rejse til glade solskinsfyldte steder, hvor man kan slappe af og finde fred og harmoni. De laver kompositioner, der tager dig med ud til havet, som de formulerer det, med den hensigt at skabe glæde i en verden, der bliver mere og mere præget af isolation. Det er da også musik, der ikke fordrer det store intellektuelle eller psykologisk dybe gemyt, men bare lægger op til, at man giver slip og lader sin indre sol skinne ubekymret.

»Through the song we were trying to capture individual milestones of existence – isolation to freedom, solitude to interaction. Reaching out for the ‘Essence’ is something that is worth fighting for«, siger de selv om sangen “Essence”.  Hvor det tidligere har været ungarske sangere, der har lagt vokal til numrene, har de med den stigende internationale succes, nu rakt ud efter andre kunstnere, som f.eks. Sophie Barker, der er kendt fra sit samarbejde med den engelske producer-duo Zero 7, (som også tilbage i starten af 00’erne indspillede et par numre med Tina Dickow). ”Essence” er en dejlig flyder af et nummer, med brede smilende synths og elektroniske beats. Nummeret forekommer harmløst og befriet for alt for meget dybsindigt føleri. Alligevel kommer det med en video, der signalerer noget lettere mystisk. Tre billedskønne unge kvindelige modeller bevæger sig gennem hver deres miljø og finder alle den samme flaske som de drikker af, hvorved de mangedobles i et flot og sært visuelt greb. Der er strand og masser af vand med, så på den måde lever den fint op til Belaus hensigtserklæring.

Nyd musikken på noget der meget vel kunne blive en halvkold dag og weekend fyldt med støvregn og Distortion. Drøm dig ud til havet og fyld dit sind med solskin og glæde.

 

Leave a Reply