Singlr

Fredagssinglr: Dirt Bike – Roll In The Hay

Foto: Konrad Eilenberger
Skrevet af Simon Freiesleben

Ugens fredagssingle er et samarbejde mellem kræfter fra Pardans og Franske Piger.

Velkommen tilbage efter en – forhåbentlig – god og lang sommerferie. Selvom det ikke føles sådan, så står efteråret for døren og det er blevet tid til sæsonens første Fredagssinglr. Denne gang er det med en single fra et nyt og spændende projekt, der viser helt nye sider af Pardans-forsangeren Gustav Berntsen. Væk er lyden af det punkede Mayhem-ophav, og istedet er det lyden af vuggende sommerrytmer og solskinspop, der danner rammen for det første indtryk af projektet Dirt Bike.

Singlen hedder “Roll In The Hay” og er komponeret sammen med Søren Friis fra Franske Piger. Der er tale om klasissk popnummer, som klokker ind på lige knap tre minutter. Til gengæld når nummeret ganske vidt omkring på den korte spilletid. Det introduceres med lyden af et fræsende fartøj, inden det giver plads til en helt klassisk singer/songwriter lyd med øm lyrik og blødt guitarspil.

Teksten er måske lige til den pladderromantiske side, hvis jeg skal tage kritikerbrillerne på. Til gengæld er lydsiden virkelig fin, og jeg er vild med, hvordan den åbner sig op på nummerets sidste halvdel ved at involvere strygere. Det giver en herlig melankolsk og drømmende følelse, der bliver siddende, når tonerne til sidst rinder ud med en skratten som fra en gammel pladespiller.

Hvis du kan lide singlen og ikke kan vente med at høre mere fra Gustav Berntsens nye projekt, så spiller Dirt Bike faktisk release koncert allerede den 5. september.

Leave a Reply