Singlr

Fredagssinglr: Bob Hund – Impopulärmusik

Foto: Ellika Henrikson

Bob Hund udgiver ny single “Impopulärmusik”, som er indspillet og fremført sammen med Göteborgs Indiekör. Sangen udkommer forud for deres store skandinaviske turné, der tager dem forbi Store Vega og Voxhall. Tidligere i år udgav de albummet 0-100.

Bob hund meddeler:
»Vissa sjunger sant andra falskt. Just nu sjunger alla likadant.
Vissa sjunger rätt andra fel. Den ena foten lätt den andra stel.
Dansa så murarna faller. Kärleken ska sippra mellan genom stängsel och galler.«

Og det er stort set det eneste, der står i det pressemateriale, vi har modtaget. Det må siges at være temmelig Bob Hundsk. Ganske skrabet, men alligevel alt, hvad vi har brug for. Teksten følges af et billede af den velkendte Bob Hund hund – også i en lidt skrabet version – uden ører.

 

Bob Hund har lavet noget af en ørehænger sammen med Göteborgs Indiekör, og det giver faktisk noget nyt til den ellers velkendt Bob Hund lyd og forsanger Thomas Öbergs særegne stemme. Koret er med til at bygge nummeret op til et klimaks lige før omkvædet, hvor nummeret så går over i noget lidt mere folkeligt, næsten grand prix-agtigt. Verset står derfor klart stærkest med sammenspillet mellem Öbergs stemme, koret og de elektroniske elementer. Det føles på en måde som om Bob Hund har lavet noget lidt mere nutidigt, og samtidig er det enormt svært at placere Bob Hund i noget som helst, fordi de aldrig gør noget forventeligt eller noget, som andre gør. Det er vel dem, der gør dem til noget helt særligt.

Albummet 0-100, deres niende i rækken, udkom i foråret. Det var og er en livsbekræftende affære, som endnu engang bekræfter at Bob Hund mestrer at lege med sproget og ramme nogle dybe lag, samtidig med at det på overfladen kan lyde næsten banalt. Med sine 29 år på bagen, kunne man være bange for at bandet forfaldt til rutine og midalderkrise, men albummet står stærk i det samlede oeuvre.

Bob Hund kan opleves på Store Vega d. 27.11.19 og Voxhall d. 28.11.19.

Leave a Reply