Singlr

Fredagssinglr: serpentwithfeet – Same Size Shoe

Skrevet af Daniel Niebuhr

Det er med både blødere og blidere elementer samt et større fokus på sangstrukturer, at serpentwithfeet på “Same Size Shoe” udfolder sine skildringer om livet som sort homoseksuel i det 21. århundrede.

Som med så mange andre af hans sange er det seneste singleudspil fra Josiahs Wises serpentwithfeet-alias, “Same Size Shoe”, en fortælling om at elske selve det “at elske”. Det var den primære drivkraft på debuten soil  – en plade, der i grunden fortjente langt mere opmærksomhed herhjemme, end den fik i kølvandet på sin udgivelse i juni 2018 – og det kommer ligeledes til at være et central omdrejningspunkt i de narrativer, som bliver fuldt udfoldet på serpentwithfeets anden fuldlængdeudgivelse, DEACON.

På “Same Size Shoe” agerer den minimalistisk drevne metronome-percussion og de sporadiske synth-blip kun akkurat silketyndt underlag for hans porcelænsskrøbelige røst; helt i tråd med serpentwithfeets foretrukne, kompositoriske greb. Men sammenlignet med debutpladen er der på “Same Size Shoe” bygget op om tydeligere strukturer, og vi læner os pludselig længere over mod en kunstner som Moses Sumney på et fundament af bop’et neosoul og R&B, som selvfølgelig præges kraftigt af Wises egen, gospeltunge opvækst.

Det hele udføres imidlertid på en nærmest barnlig facon, sådan som Dirty Projectors’ David Longstreth også har for vane at konstruere sine melodier. På den måde skaber serpentwithfeet også et legende og letsindigt appendiks til sin diskografi, der ellers ofte føles gravalvorlig i sine skildringer af kærlighedslivet for sorte homoseksuelle i det 21. århundrede.

Men det lader dog til at blive den overordnede retning, serpentwithfeet har tænkt sig at gå på DEACON. Numre om brud og kærlighedssorger er således helt skåret fra på denne plade for i stedet at give plads til blødere og blidere elementer end på tidligere værker. Og det er især de facetter af hans sangskrivning, som “Same Size Shoe” først og fremmest emulerer.

——————————-

“Same Size Shoe” er udgivet 17. februar, mens serpentwithfeets kommende plade, DEACON, udkommer 26. marts.

Leave a Reply