Nyheder

Matt Elliott live i Århus

Matt Elliott var guitarist i den støjrockende Bristol-gruppe Flying Saucer Attack og har derudover udsendt elektronisk musik under navnet The Third Eye Foundation.

Men i 2003 begav han sig ud i en noget uventet karriereændring. Med The Mess We Made tog Elliott afsæt i mere traditionel singersongwriter-musik, men der var stadig masser af urovækkende elementer.

Onsdag d. 23. november kommer Elliott til Århus og spiller på Musikcaféen, og her præsenterer han med al sandsynlighed numre fra sin nyeste plade, Drinking Songs, hvor hans sangskrivning tydeligvis er inspireret af slavisk folkemusik – men på ingen måde af overdrevent munter Balkan-polka. Der er som oftest kulsorte gardiner for vinduerne i Matt Elliotts musik, men derinde i mørket udfordrer han sig selv og lytterne.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar