Nyheder

The Cranberries gendannes

Kvartetten The Cranberries back in the day...
Skrevet af Camilla Grausen

cranberries back thenMedlemmerne i irske The Cranberries, der havde sin storhedstid som et af 90’ernes centrale alternative rockbands, har nu offentliggjort, at de gendanner bandet. Herefter tager de på en turné, der begynder i november i Nordamerika og fortsætter til Europa – og måske til Danmark? – i begyndelsen af næste år. Det er første gang, bandet turnerer sammen i næsten syv år.

Dolores O’Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan og Fergal Lawler, der udgør The Cranberries spillede i januar sammen på Trinity College i Dublin, og det var første gang bandmedlemmerne så hinanden siden 2003. Her opdagede de hvor meget de havde savnet at spille sammen, og idéen om gendannelsen opstod.

Til de kommende koncerter vil bandet spille numre fra O’Riordans netop udgivne andet soloalbum No Baggage, såvel som nye Cranberries-numre og greatest hits fra deres gamle albums.

Dolores O’Riordans hjemmeside og på The Cranberries’ hjemmeside vil datoer for touren snart blive offentliggjort.

Om skribenten

Camilla Grausen

Koncertredaktør og skribent
camilla@undertoner.dk
 

Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner siden 2003, hvor jeg anmelder og skriver nyheder, men er især aktiv som koncertredaktør siden 2007 og står for alt, hvad der vedrører koncertanmeldelser. Jeg er derudover cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar