Nyheder

Dangers of the Sea og Schultz and Forever slår pjalterne sammen

Den 30. marts har du mulighed for at opleve dansk indiefolk af høj kaliber med Dangers of the Sea og Schultz and Forever, når DRs Koncerthus danner rammerne for en stemningsfuld aften.

Den 30. marts trækker DRs Koncerthus’ Studie 2 gardinerne for, tænder de levende lys og inviterer ind i varmen til indiefolk af høj kaliber med Dangers of the Sea og Schultz and Forever.

Schultz and Forever har siden december 2011 været på danske folk-elskeres læber. Jonathan Schultz, hvis unikke og intense stemme tryllebinder lytteren i en kombination af folk-inspireret fingerspil og smukke vokalharmonier, er af Gaffa blevet udpeget til ‘De bliver store i 2013’, og Soundvenue kalder ham ‘Breaking Sound 2013’. Schultz and Forevers nye ep Céline blev udgivet den 28. januar og er blevet taget godt imod, blandt andet af Undertoners anmelder, der uddelte fire U’er og skrev: »Han kan skrive vedkommende sange, som ikke bliver kedelige, selvom de er enkle. Og hans ligefremme tilgang til både musik og lyrik virker forfriskende; som om han ikke kan lade være.«

Dangers of the Seas nordiske americana-folk har ent behageligt 70’er-nostalgisk feel, med en følsom og ærlig tilgang til musikken. De har allerede prydet både den danske og udenlandske scene sammen med bl.a. Dark Dark Dark (US), Dry the River (UK) og Megafaun (US) samt spillet på festivaler som SPOT Festival, Berlin Music Week og ikke mindst Roskilde Festival 2012, hvor de leverede en skøn solskinskoncert. Den 18. februar udkom bandets længeventede debutalbum, som er mixet af selveste Nikolaj Nørlund. Vores anmelder kvitterede med fem U’er samt ordene: »Dangers of the Seas debutalbum er helstøbt og udviser stort kompositorisk overskud og evnen til at bevæge sig selvstændigt inden for traditionelle rammer.«

Koncerthusets Studie 2 danner hermed rammerne for en fantastisk stemningsfuld aften i selskab med to af Danmarks mest fremadstormende indiefolk-håb, som du bør stifte bekendtskab med. Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen, kan du nedenfor høre deres smukke fortolkning af Leonard Cohens ”One Of Us Cannot Be Wrong”.

Skriv et svar