Nyheder

Lowly skriver kontrakt med legendarisk pladeselskab

Foto: Michell Boysen

Det danske band signer med det toneangivende britiske pladeselskab Bella Union. Lowlys første EP er klar i slutningen af oktober.

Foto: Michell Boysen

Foto: Michell Boysen

De danske drømmepoppere Lowly kommer nu til at dele pladeselskab med The Flaming Lips, Mercury Rev, Beach House og Father John Misty. De træder nemlig ud af undergrunden og skriver pladekontrakt med det hæderkronede, engelske indieselskab Bella Union.

Det er gået hurtigt for Lowly. De startede med at spille sammen i Aarhus for kun et år siden, men drømmepopbandet har allerede nået at udgive fire sange og spille på Roskilde Festival. En koncert, som vi anmeldte til hele fem U’er med ordene: »Lowly kan ikke bare bryste sig af at spille eminent sammen – de skriver også stemningsfulde sange, hvor popelementer krydres med orientalske klokker eller naturlyde.«

Man skal ikke vente længe på ny lyd fra Lowly. Deres første EP, Sink Way Into Me, er allerede klar den 30. oktober, og bliver dermed udgivet på Bella Union.

Allerede nu kan man høre nummeret “Fire”, som er at finde på den kommende EP:

Bella Union blev grundlagt af de to Cocteau Twins-medlemmer Simon Raymonde og Robin Guthrie i 1997. Siden 2000 har Raymonde drevet pladeselskabet.

Om skribenten

Perry MacLeod Jensen

Biografi: Jeg har været popmusiker, tonemester, booker, bartender, sågar lysmand en enkelt aften på Templet og journalist. Jeg har skrevet om musik siden jeg ville øve mig til danskeksamen i 2. hf. Det var i 2011. Nu studerer journalistik og performance design på RUC. Har siddet et år som kulturjournalist og international reporter på Politiken, jeg har også lavet radiodokumentar for P1, og jeg har nyset Jarl Friis Mikkelsen ind i øret, da han fortalte om dengang, han skrev 'Re-Sepp-Ten'.
Fem favoritalbums:
David Bowie: Low
My Bloody Valentine: Loveless
PJ Harvey: Let England Shake
Spleen United: School of Euphoria
Yo La Tengo: And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

Skriv et svar

boeger