Nyheder

Lowly skriver kontrakt med legendarisk pladeselskab

Foto: Michell Boysen

Det danske band signer med det toneangivende britiske pladeselskab Bella Union. Lowlys første EP er klar i slutningen af oktober.

Foto: Michell Boysen

Foto: Michell Boysen

De danske drømmepoppere Lowly kommer nu til at dele pladeselskab med The Flaming Lips, Mercury Rev, Beach House og Father John Misty. De træder nemlig ud af undergrunden og skriver pladekontrakt med det hæderkronede, engelske indieselskab Bella Union.

Det er gået hurtigt for Lowly. De startede med at spille sammen i Aarhus for kun et år siden, men drømmepopbandet har allerede nået at udgive fire sange og spille på Roskilde Festival. En koncert, som vi anmeldte til hele fem U’er med ordene: »Lowly kan ikke bare bryste sig af at spille eminent sammen – de skriver også stemningsfulde sange, hvor popelementer krydres med orientalske klokker eller naturlyde.«

Man skal ikke vente længe på ny lyd fra Lowly. Deres første EP, Sink Way Into Me, er allerede klar den 30. oktober, og bliver dermed udgivet på Bella Union.

Allerede nu kan man høre nummeret “Fire”, som er at finde på den kommende EP:

Bella Union blev grundlagt af de to Cocteau Twins-medlemmer Simon Raymonde og Robin Guthrie i 1997. Siden 2000 har Raymonde drevet pladeselskabet.

Om skribenten

Perry MacLeod Jensen

Biografi: Musik har altid været en del af mig. Helt tilbage i 1. klasse sendte mine forældre mig til musikalsk legestue, og sidenhen har jeg altid spillet på et eller andet instrument. Da jeg gik på efterskole, blev jeg ramt af Becks vanvidsmix af hiphop, techno, støjrock, funk, blues, folk & metal, og siden da har Beck været en musikalsk vejleder for mig. Han førte mig over mod MGMT, som jeg selvfølgelig skulle se spille i Amager Bio. Den koncert førte min opmærksomhed mod 'the loudest band in New York', A Place to Bury Strangers, der spillede opvarmning, og så var det helt naturligt at efterfølgende kaste min kærlighed på My Bloody Valentine og Sonic Youth.
Fem favoritalbums:
Beck: The Information
My Bloody Valentine: Loveless
David Bowie: Low
PJ Harvey: Let England Shake
Yo La Tengo: And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

Skriv et svar

boeger