Nyheder

Definitive Jux lukker ned

Def JuxRygterne har svirret det seneste døgn, at Definitive Jux ville lukke butikken. Nu er det desværre officielt. El-P har skrevet en tåreperser af en pressemeddelelse på deres hjemmeside, hvor han takker sine samarbejdspartnere, kunstnere, medarbejdere og fans for 10 års arbejde med Definitive Jux. Pladeselskabet vil gå i hi på ubestemt tid, så El-P kan koncentrere sig om at lave musik og producere plader. Han understreger, at selskabet ikke lukker, man vil stadig kunne få nyheder om de forskellige kunstnere og købe merchandise, men der kommer ikke nye plader.

Selvom selskabet måske ikke har leveret de helt store åbenbaringer de sidste par år, er det stadig trist. Da Definitive Jux startede i begyndelsen af sidste årti, bragte de en helt ny dagsorden for hiphoppen og viste en ny vej, der var kompleks og fascinerende. Albums med Cannibal Ox, Aesop Rock, Mr. Lif, Murs og El-P selv satte afgørende mærker i hiphop-historien og nye standarder for, hvordan genren kunne lyde.

Nu kan man jo så håbe, at det betyder, at der vil komme en strøm af nye udgivelser fra El-P’s hånd, både som producer og solo.

Leave a Reply