Nyheder

Gonjasufi gæster Strøm Festival

Her på Undertoner har vi har tidligere kunnet fortælle, at ingen ringere end James Murphy aka LCD Soundsystem lægger et smut forbi årets Strøm Festival, som finder sted fra den 16. til den 22. august.

Men tilføjelserne slutter ikke her. For hvad er en elektronisk musikfestival uden artister fra Los Angeles, hvor den elektroniske musik lige for tiden har kronede dage. Flying Lotus, Gaslamp Killer og Nosaj Thing er nogle af de musikere, der med deres abstrakte, samplebaserede og collageagtige lyd for alvor har formået at fjerne interessen fra Londons elektroniske undergrund og rette fokus mod den amerikanske vestkyst. 

Sammen med de tre ovennævnte troldmænd figurerer ligeledes Sumah Ecks, der nok er bedre kendt under kunstnernavnet Gonjasufi. Han kommer oprindelig fra San Diego, hvor han udover at rappe i gruppen Masters of the Universe desuden tjente til dagen og vejen som DJ sammen med Killowatz. I 2006 flyttede han til Las Vegas og begyndte her at undervise i yoga, men allerede forinden havde Ecks stiftet bekendtskab med Flying Lotus og Gaslamp Killer i Los Angeles. Med netop de to producere begyndte Gonjasufi at arbejde på sit eget solomateriale, og i 2008 fik han kontrakt med det prominente Warp-selskab. Det var dog først i marts 2010, at Gonjasufi udgav sit debutalbum med titlen A Sufi and a Killer, der med dets karakteristiske Flying Lotus og Gaslamp Killer-lydinhold kombineret med hans egen hæse og til tider udsyrede vokal blev mødt med enorm anderkendelse fra et enstemmigt anmelderkorps. Undertoners egen Mikkel Knudsen gav albummet topkarakter og konkluderede, at “der er ingen vej uden om at tjekke den her plade ud, hvad enten man er til neosoul, syrerock eller abstrakt hiphop. Pludselig føles det, som om Los Angeles er verdens midtpunkt.”

Den 20. august gæster Gonjasufi så Danmark, når han giver gratis koncert på Enghave Plads i København. Ja, du hørte rigtigt. Koncerten er gratis koncert! Så hvis du befinder dig i Hovedstadsområdet den pågældende dag, ja så er Gonjasufi altså et must-see. Forneden ses yderligere detaljer.

Strøm: Gonjasufi
Fredag den 20. august
Enghave Plads, København V
Entré: Gratis

Leave a Reply