Nyheder

En lille fredagsanbefaling: Dent May

Som tidligere rapporteret findes der mange gratis, og helt legale musikalske glæder, på internettet. Man kan se musikvideoer, se koncerter, streame albums, og indimellem kan man måske være så heldig at få smidt en god udgivelse, eller blot et godt nummer, lige i synet – og det uden at skulle betale én eneste krone. Tænk bare på Radioheads In Rainbows, folkens!

Amerikanske Dent May er en af de musikere, der for nylig har kreeret en af disse herlige, gratis online-glæder. Han er oprindelig fra Mississippi, og så ligner han noget, der er som taget ud af et tvivlsomt bryllupsbillede fra start-80’erne. Ja, det er måske ikke umiddelbart en beskrivelse, der får folk op af stolene. Men det burde hans nye 7″-udgivelse derimod, hvis to numre vidner om en sangskriver af fineste karat.

Dent Mays musikalske udtryk er måske i manges øjne meget godt i overensstemmelse med det ufatteligt kiksede cover, der kan ses til højre. Men hey, spiller Mew ikke progrock og crooner Jens Lekman ikke? Min pointe er kort og godt, at det kiksede ret ofte er et fremragende middel imod det stilsikre. Chillwave med sin 80’er-lumre tilbageskuen er et glimrende eksempel herpå. Og lige netop chillwave-æstetikken, samt især Ariel Pinks nedkomprimerede kassettepop, skinner meget klart igennem her. Men hvor Ariel Pinks lyd er skramlet, så opererer Dent May med en markant hi-fi-æstetik, der på ingen måde skæmmer hans materiale. Tværtimod. For manden kan skrive melodier! Lyt bare til korarbejdet i det Beach Boys-klingende “That Feeling” eller det fuldfede omkvæd i det lystigt, diskoklingende “Eastover Wives”, der indeholder et så ‘kikset’ instrument som en saxofon. Gisp!

De to numre kan downloades via Forest Family ved at højreklikke på de to numre og trykke ‘Gem som’.