Konkurrencer

Vind koncertbilletter til australske Gypsy & the Cat

Skrevet af Redaktionen

Kedelig tirsdag uden noget at lave. Du har ingen penge og brug for en akut indsprøjtning af alternativ, dansabel 80’er-pop. Byd velkommen til australske Gypsy & the Cat, der spiller på Rust, og som du kan vinde koncertbilletter til. Lige her.

Nyeste musikalske skud på den australske kulturhovedstad Melbournes stamme er den alternative popduo Gypsy & the Cat, der består af to tidligere dj’s med ekstraordinære navne: Xaviar Bacash og Lionel Towers. De udgav sidste år debutalbummet Gilgamesh i bl.a. Storbrittanien og hjemlandet Australien, og den legende lette 80’er-pop har også bragt dem jobbet som opvarmningsband for popnymfen over dem alle, Kylie Minogue i juni 2011.

Sunny side of Gypsy & the Cat

Tirsdag den 13. september lægger de så vejen forbi Rust i København, og her har du så mulighed for at komme gratis med til noget af en fest. Du har muligvis hørt singlen “Jona Vark”, der også er blevet spillet på de danske radiostationer, og såvel titlen som omkvædet refererer naturligvis til Joan of Arc eller Jeanne d’Arc på dansk – eller fransk – og det er netop denne heroiske dame, nærværende konkurrencespørgsmål handler om.

Historien om den helgengjorte Jeanne d’Arc kender de fleste: Den unge bondepige, der med guddommelig vejledning ledte den franske hær til adskillige sejre under Hundredeårskrigen mellem England og Frankrig, men selv endte på bålet som 19-årig efter en rettergang i England.

Mange komponister og forfattere har da også beskrevet historien. Blandt disse er Shakespeare, der i stykket “Henry VI, Part 1” leverer et af de mest afgørende beviser for, at dramatikeren tidligt i sin karriere samarbejdede med andre forfattere og således ikke på egen hånd har skrevet de 38 teaterstykker, 154 sonetter og adskillige digte, han tilskrives.

Og det bringer os frem til spørgsmålet, som du skal svare på senest torsdag den 8. september. Så deltager du i konkurrencen om 2 gange 2 koncertbilletter til Gypsy & the Cats koncert på Rust tirsdag den 13. september.

Vinderne er fundet.

Leave a Reply