Interview

Little Dragon – familien ekspanderer

Skrevet af Anna Møller

Erik Bodin er en vred svensker. Han er også trommeslager i electropopbandet Little Dragon, som vi fik en snak med efter deres koncert på dette års Roskilde Festival.

Little Dragons Yukimi Nagano med stikkerne. Foto: PR.

Roskilde Festival i år. Elektroniske rytmer, samples og synths dundrer både maskinelt, dansabelt og organisk ud fra Erik Bodin, Fredrik Källgren Wallin og Håkan Wirenstrands keyboards, bas og trommer, mens forsanger Yukimi Naganos ekspressivt følsomme vokal lægger sig i melodiøse popsløjfer henover.

Little Dragon spiller på Odeon-scenen 1. juli, og en af de ting, man ved den lejlighed kan lægge mærke til, er netop kombinationen af elektronik og traditionelle instrumenter. Og så synes det oplagt efterfølgende at spørge den svenske kvartet, hvad der får bandet til at vælge den tilgang til den elektroniske musik?

Trommeslager og korsanger Erik Bodin svarer:

»Først og fremmest føler vi os mere som et liveband end noget andet. Vi vil gerne beholde friheden til at jamme og udvide sangene mod en psykedelisk rejse. Vi benytter aldrig backtracks eller lignende, da det ville begrænse os. Så for os, der har så mange synthede lyde, er vi nødt til at sample dem, så vi kan fjolle rundt og samtidig lyde som Little Dragon

Gymnasiebandet
På trods af adskillige gæsteoptrædener, hvor især Yukimi Naganos vokal på adskillige af Gorillaz’ sange på Plastic Beach er bemærkelsesværdigt, så ville Little Dragon selv aldrig invitere gæstesangere med på deres sange.

»Men aldrig sige aldrig,« fortsætter Bodin. »Vi føler bare, at vi som band stadig har en masse at udforske inden for vores egen enhed, så lige nu klarer vi os fint uden nogle gæster.«

Little Dragon er da også noget af en sammentømret enhed, der har kendt hinanden og været venner siden gymnasietiden.

»Dengang havde vi et band, der hed Ava, med en fyr, der tog til Stockholm efter gymnasiet. Faktisk bliver han en del af bandet igen efter alle disse år. Vi havde lyst til at udvide familien, så at sige. Dengang var vi ligesom, vi er nu, bare yngre, mere drømmende og mindre… Vi lavede musik hele tiden.«

Venskabet blev i 2006 til Little Dragon, der nu er aktuel med den åh så svære treer, Ritual Union.

Dans foran spejlet
Ritual Union er netop blevet udgivet i slutningen af juli 2011, og ifølge Little Dragon er det album på en måde blot endnu et kapitel i Little Dragons liv efter den selvbetitlede debut fra 2007 og Machine Dream fra 2009. De startede ikke ud med noget koncept, men retrospektivt føles det mere råt og direkte end de foregående albums.

»Det er skabt til at danse med høretelefoner på foran et spejl,« siger Bodin.

Selve optagelserne til Ritual Union har ændret sig en del i forhold til tidligere albums. Bandnavnet Little Dragon stammer fra tidligere albumoptagelser, hvor forsanger og percussionist Yukimi blev så arrig, at hun fik øgenavnet Little Dragon, men sådan er det ifølge Erik Bodin ikke længere.

»Den Yukimi er faktisk for længst væk. Nu er det mere mig [Erik, red.], der er vred.«

Det er alligevel svært at forestille sig, når man har oplevet den temmelig fredsommelige bunke svenskere live.

 

Giftermål
Det meste af bandets fritid bliver ifølge de fire musikere brugt i studiet, så Ritual Union er skabt mellem tourneer i deres hjemmestudio. Coveret afbilder en billedmontage af nygifte fra bandets egen familie, og lyrikken til albummets titelsang lyder da også:

»Ritual unions / got me/ in trouble again / I was wondering / how the white dress / and the mistress / and his spirit / are holding my hand.«

Det lyder jo som et giftermål gone wrong, men hvad er det med alle de gifte par? Bodin fortsætter:

»Vi ville gerne ud af den malede coverretning, vi ellers var på vej mod. Vi tænkte, at det ville være en god ide at putte vores forfædre- og mødre på coveret. Vi tænkte, det passede fint på titlen, men Ritual Union har andre medbetydninger end bare at være et ritual mellem giftefolk«.

Little Dragon frigav i juli den farverige video til den Sade-inspirerede single “When I Go Out” fra Ritual Union, og den er på mange måder en fortsættelse af den malede og tegnede collageverden, bandet tidligere har bevæget sig i. Ritual Union er netop blevet anmeldt her på Undertoner, og du kan læse anmeldelsen her.

Little Dragon er fra september på en længere turné, der bl.a. fører dem gennem USA, Australien og store dele af Europa, indtil kvartetten kommer forbi Aarhus (Voxhall) og København (Vega) 16. og 17. november 2011.

2 kommentarer

Leave a Reply