Artikler Interview

CocoRosie – et kig i venindebogen

CocoRosie alias søstrene Bianca (forrest) og Sierra Casady. Foto: Rodrigo Jardon

CocoRosie har gemt sig dybt inde i en californisk skov for at forberede deres turné, der snart rammer Danmark. Her har Undertoner eksklusivt fået den ene halvdel af søsterduoen, Bianca, til at udfylde en god gammeldags venindebog.

CocoRosie alias søstrene Bianca (forrest) og Sierra Casady. Foto: Rodrigo Jardon

De fleste piger (måske også drenge) kan huske dem fra barndommen: venindebøgerne. Bøgerne, der lærte os at sætte ord på os selv og hinanden ved hjælp af et par ganske harmløse spørgsmål, der beskrev vores liv og tanker i det nu, vi skrev os ind i. Kom man tilbage til bøgerne et par år efter, var ordene måske pinlige at læse, måske ligefrem lidt grinagtige set i bagklogskabens lys. Ikke desto mindre gav de et helt præcist øjebliksbillede af, hvem vi var eller gerne ville være i de minutter, vi brugte på at besvare spørgsmålene.

I blandingen mellem den lille pige med venindebogen og den modne kvinde med perspektiv på livet, finder vi den amerikanske søsterduo CocoRosie, der er aktuelle med albummet Tales of a GrassWidow og en forestående turné, der blandt andet bringer dem til Danmark. Deres univers er sammensat, endda på en helt bestemt måde: I par. Coco og Rosie. Råt og blidt. Barnligt og modent. Lyst og mørkt. Ligetil og svært tilgængeligt. Sierra og Bianca. De to søstre leger med det naivistiske og barnlige i deres musik, men sætter samtidig velovervejet de berørte temaer i et perspektiv, der rækker ud over, hvad barneøjne kan se.

Vi har fået den ene halvdel af duoen, Bianca Casady (Coco), til at udfylde en side i Undertoners engelske venindebog, og dermed lært hende at kende på samme måde som vi lærte hinanden at kende, da vi gik i 3. klasse og troede, at z var erstatteligt med s. Gennem helt simple spørgsmål, der måske alligevel afslører mere om os selv end først antaget.

Name: Bianca

Nick name: Snack

Age: 31

Zodiac: Aries

Where I am right now: California

Where I want to be right now: California

3 words, I would put on my sister: Hyper, Vibrate, Deep

3 words, she would use to describe me: Poetic, reckless, savage

My favorite sound: Nature

The worst sound that I know: Rock and roll

My favorite album: Henrky Gorecki, Kronos Quartet (Already It Is Dusk)

My favorite book: ‘The Heart Is a Lonely Hunter

My favorite dish: Anything natural and made with love

A word that I like: Widow

If I wasn’t in CocoRosie, I would be…: an artist…

In ten years, I am: …going to have published books of my poetry and making plays

Things that inspire me: tea, nature, solitude, paper, smoke, rosy atmosphere….

Favorite CocoRosie album: Grey Oceans

Words that describe Tales of a GrassWidowScarecrows, Gravediggresses, Abandon Child, Sparrows

My next journey: Adventures in theater

Lige nu befinder CocoRosie-søstrene sig midt ude i en californisk skov, hvor de arbejder med deres musik og lader op til den kommende turné, som også går til Danmark. Tirsdag den 3. september gæster CocoRosie Store Vega i København og onsdag den 4. september Voxhall i Aarhus.

Leave a Reply