Nyheder

Danmarks Smukkeste Festival er i gang

Skrevet af Camilla Grausen

Festivalen i Skanderborg har i dag åbnet for portene og musikken er begyndt. Som noget nyt dækker Undertoner festivalen – og er klar til at anmelde koncerter med navne som Blur, Kent og White Lies.

I dag er dagen, hvor landets næststørste festival, Danmarks Smukkeste Festival eller blot Skanderborg Festival 2012, for alvor begyndte og lod musiknavne som Malk de Koijn og The William Blakes sparke musikfesten i bøgeskoven i gang.

For første gang dækker Undertoner festivalen, så du kan se frem til anmeldelser af festivalens vigtigste koncerter fra i morgen af. Det helt store hovednavn i år må siges at være den genforenede britiske kvartet, der nok næppe kræver megen introduktion: Blur. Damon Albarn og co. har ikke indspillet et album sammen siden 2003’s Think Tank, men nu er bandet sammen igen – i hvert fald for at give syv liveoptrædender her i august, og måske bliver det til mere efterfølgende. Det er aldrig godt at vide, hvad Albarn og de andre aktive Blur-medlemmer finder på, men denne mulighed for at høre briterne live kan betegnes som unik. Bandet spiller torsdag kl. 22 på Bøgescenerne.

Blandt festivalens andre store navne er den britiske elektrorock-trio White Lies og Sveriges rockband nummer et, Kent, hvis koncerter denne sommer bl.a. har fået flotte anmeldelser i den svenske presse, der kalder bandets mørke liveshow for »meget meget overbevisende«.  Et lidt mere kuriøst indslag er 90’er-rapperen Ice Cube, der er genopstået fra sit hiphop-otium og spiller på festivalen natten mellem lørdag og søndag.

Blandt de danske navne, du kan se frem til at høre på festivalen og læse anmeldelser af på Undertoner, er Marie Key, der spiller på festivalen fredag, og som er i storform med albummet I Byen Igen og singlerne “Mere snak mindre musik” og “Se nu herhen”. Også Vinnie Whos dansable pop kan opleves på festivalen. Vinnie Who arbejder pt. på nyt materiale, og der skulle efter sigende komme en ny single på gaden senere på året – måske den allerede kan høres torsdag aften i Skanderborg.

Der er nu under 300 partoutbilletter tilbage Danmarks Smukkeste Festival, og de sælges kun ved indgangen. Endagsbilletter skulle det stadig være til at få fingrene i. F.eks. kan Blur og torsdagens øvrige bands høres til en pris på 850 kr.

Hold øje med Undertoners anmeldelser fra festivalen, der tikker ind løbende i de kommende dage.

Leave a Reply