Nyheder

Januar-koncerter: Bjørnens vinterrytmer og oberstens udvalgte dræber Hives

Det nye koncertår er skudt i gang, og vi peger på de mest anbefalelsesværdige koncerter til den første måned i 2013 fra København, Aarhus og Aalborg.

Har du fået det sidste konfetti fejet væk? Også det, der ligger helt inde under sofaen? Og er du kommet godt ind i det nye år? Undertoner har taget hul på 2013 med lister over de vigtigste plader, vi ikke fik anmeldt i det forgangne år samt kåret de bedste album fra 2012. Livedanmark er ligeledes ved lige så stille at vågne op til dåd, og her er Undertoners anbefalinger til de første koncertoplevelser i 2013.

The Hives – her i hverdagstøj – er klar til at feste i Store VEGA 31. januar.

Torsdag den 10. januar er der singer/songwriter-aften på Train i Aarhus. Spillestedet gæstes af Mads Björn, der sidste år debuterede med det roste album Monolith. Han røg ind som nummer et på Det Elektriske Barometer med nummeret ”New Sailor”, og nu er Mads Björn tilbage med ep’en E.K.I.A., hvorfra du bl.a. kan høre ”There Comes a Time”. Samme aften optræder også Dad Rocks! og CS Nielsen. Arrangementet er en del af Musik Aarhus Festival, der finder sted på Train, Voxhall, Radar og Atlas midt i januar med temaaftener med forskellige genrer. Den 15. januar er der f.eks. elektronisk aften, når Marybell Katastrophy, der sidste år udgav Amygdala, går på scenen på Radar sammen med Lydmor og Mr. Fish. Se resten af programmet for festivalen her. Alle koncerter er gratis – ikke værst for en slunken pengepung i januar.

Den 24.-26. januar kan du med musikalsk fordel rykke nordpå. I Aalborg afholdes i disse dage festivalen Winterbeat med ca. 30 koncerter på tre dage fordelt på Skråen, 1000Fryd og Studenterhuset samt på scener i Aalborg midtby. Her kan du høre amerikanske Baby Dee, Cæcilie Triers roste soloprojekt CTM, den højenergiske rockduo Reptile Youth, den tysk-amerikanske lo-fi-duo Fenster samt manden bag årets femte bedste danske album, nemlig Christian Hjelm. Tidsplanen er ikke på plads endnu, men hold øje med Winterbeats hjemmeside.

Bremen Teater i København har gjort et fint koncertscoop og kan den 25. januar præsentere Conor Oberst fra Bright Eyes på scenen foran de mange bløde stolerækker. Som en del af Bright Eyes, Monsters of Folk samt i eget navn har den unge amerikaner efterhånden udgivet og turneret en hel del; nu rammer han Skandinavien. Undertoners Signe Palsøe hørte Bright Eyes på Arena på Roskilde Festival 2011, hvor countryrocken blev vægtet over indieintimitet. Mon det bliver anderledes på Bremen? Opvarmningen leveres af ingen ringere end First Aid Kit, den svenske søsterduo, der i november fik Undertoners Nina Ulrich Østergaard til at kaste alle fordomme om hippie-folkpop fra sig og overgive sig helt til de to pigers musik og kvittere med hele 5,5 U’er.

Hvis du ikke fik sikret dig billet til Conor Oberst inden koncerten blev udsolgt, kan du samme aften i stedet tage et smut forbi Lille Vega og Vegas lounge, hvor spillestedet for tredje år i træk afholder Vegas Udvalgte. Her sætter Vega fokus på nogle nye danske musiknavne, der er på vej frem og som fortjener et skub. I år er navnene på plakaten – kvinden bag singlen “Maiden”, hiphop/soul-bandet Billow, støjrockduoen Broke, popduoen Ivory&Gold – som tidligere har snakket med Undertoner – samt dj-kollektivet Yo Felles feat. Sukker Lyn og den elektroniske trio You.You.You. De seks bands giver koncert på skift fra kl. 20.30 fredag den 25. januar.

Han har et drabeligt navn, men helt så slem er han vist ikke – i hvert fald er Killer Mike kendt for sit samarbejde med de flinke fyre i Outkast. Den amerikanske rapper er selv blevet en større og større stjerne, især med udgivelsen af sit sjette album, R.A.P. Music, som er produceret af El-P, og som har scoret høje karakterer hos diverse amerikanske musikmedier. Også Undertoners Maja Hirani kalder albummet »et skandaløst vellykket projekt«. Her er beatsne i orden og teksterne ikke bange for at provokere – som på nummeret ”Reagan”. Tirsdag den 29. januar kan det høres live, når Killer Mike giver koncert i Lille Vega under sit første besøg i Danmark.

»So you can bitch and whine/but you best stand aside/cause I’m doing it again,« synger Howlin’ Pelle Almqvist på Lex Hives, som er hans og resten af The Hives‘ første album i fem år. Svenske The Hives gør det igen, og torsdag den 31. januar gør de det i Store Vega. Det svenske band, der nu til dags oftest optræder iført smoking og høje, sorte hatte, er kendt for deres blanding af garagepunk og rock’n’roll og for sine energiske liveshows, hvor de som regel forstår at sparke gang i en ordentlig fest – ligesom de har gjort siden de i sin tid brød igennem med bl.a. “Hate to Say I Told You So”.

Se flere anbefalelsesværdige januarkoncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply