Nyheder

Februar-koncerter I: Paul og indianeren fra Compton fryser efter skilsmisse i folkeklubben

Din trofaste koncertven Undertoner giver dig igen tips til hvor krydserne skal sættes i koncertkalenderen – her til første halvdel af februar.

Hvis du endnu ikke har opdaget det, så kan Undertoners redaktion informere dig om, at februar er i gang. Det samme gælder februars koncertprogram. Her har vi samlet nogle anbefalinger til gode liveoplevelser i første halvdel af februar. God fornøjelse!

Om du kender ham som »ham fra Interpol«, som Julian Plenti eller som Paul Banks er i grunden lige meget. Hovedsagen er, at du besøger Amager Bio torsdag den 7. februar for at høre Paul Banks levere sine numre fra soloarbejdet som Julian Plenti, sine solonumre fra sidste års Banks og måske – hvis vi er rigtig heldige – nogle knugende rocknumre fra Interpol. Newyorkerbandets imponerende debut Turn on the Bright Lights havde 10 års jubilæum sidste år og blev i den anledning støvet af, genhørt – og velfortjent rost til skyerne i visse medier. Jeg vover nu også gerne at kalde albummet en moderne klassiker med en helt usædvanlig intensitet. Lyt til solonummeret fra Banks, ”The Base”, og tag da lige en af de mange perler fra Interpol med i tilfælde af, at du er i tvivl om hvorvidt billetten er de 220 kr. værd.

Lise Westzynthius' ene øre er helt koldt, men kan gudskelov varmes med pailletblusen.

Indians alias 33-årige Søren Løkke Juul har udgivet sit soloalbum Somewhere Else på det respekterede pladeselskab 4AD, og selvom Indians nok ikke får så mange klokker til at ringe hos størstedelen af de danske lyttere endnu, så har udlandet opdaget Indians, og bl.a. amerikanske Pitchfork skriver pæne ord om debuten. Undertoners Joachim Kahr Rasmussen synes også rigtig godt om Juuls debut, som han kalder »singer/songwriter af international klasse« og erklærer, at: »Det er muligt, at vi allerede her i januar måned er blevet tildelt en af årets bedste danske skiver.« Lørdag den 9. februar spiller Indians i Musikcaféen i Huset (i Magstræde) i København.

En af årets største hiphopkoncerter på dansk grund kan meget vel gå hen og blive den udsolgte koncert 10. februar i Store Vega med Kendrick Lamar. Den unge rapper fra den barske L.A.-bydel Compton blev opdaget af Dr. Dre, signet på Dres pladeselskab og udgav sidste år albummet Good Kid, M.A.A.D City, der netop handlede om opvæksten i Compton. Det blev 2012’s mest omtalte hiphopalbum og gav Lamar høje placeringer på musikmediernes lister over årets album – Undertoner inklusive. Allerede på Lamars Section 8.0 (2011) imponerede han vores anmelder Maja Hirani, der gav 6 U’er og skrev: »Kendrick Lamar er lige, hvad hiphop har gået og sukket efter.«

Vinterfestivalen med det yderst passende navn Frost indtager snart igen diverse scener i hovedstaden. I februars første halvdel er det især værd at hæfte sig ved Frosts koncert med den amerikanske duo Foxygen, der spås et stort gennembrud i 2013 med deres 60’er inspirerede indiepop. Bandet kan høres til en gratis koncert i foyeren på Bremen Teater den 7. februar kl. 23. Hvis du trænger mere til rave og dans, er der også rig mulighed for det under Frost, der også præsenterer koncerten med den tyske electonicaduo Modeselektor 14. februar i Store Vega. Mon ikke de kan levere en fest af lige så stort format som sidste år på Roskilde? I Undertoners anbefalinger til anden del af februar vil der følge mere Frost, men indtil da kan du tjekke festivalens line-up her.

I disse dage fylder Peter Sommer og historien om hvordan hans nye album Alt forladt behandler skilsmissen fra sangerinden Lise Westzynthius meget i snart sagt alle medier. Onsdag den 13. februar i Ideal Bar i København holder Lise Westzynthius imidlertid selv en koncert med skilsmisse som tema. Det gør hun under overskriften “I krig og kærlighed” sammen med forfatterinden Lone Hørslev. Sidste år udgav Westzynthius selv albummet Tæt på en kold favn, der især kredsede om skilsmissen – og var Westzynthius’ første på dansk. Westzynthius og Hørslev har i musik, lyrik og digte skildret kærligheden og skilsmissen; for Lone Hørslevs vedkommende i sine skilsmissedigte “Jeg ved ikke om den slags tanker er normale”. I maj sidste år varmede Hørslev med sine digte op for Westzynthius ved en koncert i Koncerthuset, men nu går de to kvinder sammen på scenen i Ideal Bar.

Torsdag den 14. februar deler to danske bands, hvis navne passer smukt til hinanden, scene på Pitstop i Kolding. Det gælder Spillemændene, hvis særegne fortællerunivers med Nicolai Elsbergs dybe vokal i centrum er en helt særlig oplevelse på den danske musikscene. Spillemændene har udgivet den Nikolaj Nørlund-producerede ep Spillemandsbogen, som forfatter Jens Blendstrup anmeldte her hos Undertoner og gav 5 U’er. Spillemændene spiller denne aften sammen med trioen Folkeklubben, hvis bandnavn også i den grad afslører hvad det er for en genre, de bevæger sig inden for. Hør bl.a. deres numre ”For pengene” og ”I vejen”. Dagen efter, fredag den 15., spiller Spillemændene i øvrigt også i Huset i København sammen med Den Fjerde Væg, Bjergtaget og Mads Beldring, hvor koncerten optages og udgives på vinyl. Læs mere om det her.

Du kan altid få flere anbefalinger til din personlige koncertkalender i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

Leave a Reply