Koncerter

Sónar Reykjavík 2013: Ásgeir Trausti, 16.02.13, Norðurljós

Skrevet af Jonas Hjortdal

Den 20-årige islandske singer/songwriter Ásgeir Trausti gav en intimkoncert, der overvandt mange hjerter lørdag aften på Sónar.

Forventningerne var høje til Ásgeir Trausti. Den unge folk-singer/songwriter har i løbet af sidste år spillet sig direkte ind i hjerterne hos det islandske P6 Beat-segment, og debuten Dýrð í dauðaþögn er bredt anerkendt som et af 2012’s bedste nordiske album i en ellers ganske skrap konkurrence.

Til koncerten havde han taget en farverig flok bestående af seks medmusikanter med på scenen, hvilket bragte tankerne hen på Bon Iver. Og det fungerede. Det store orkester bragte mange musikalske aspekter i spil. Der blev varieret fra det pompøse orkesterlignende setup til den mere akustiske udgave, da Trausti på aftenens tredje nummer “Hljóða Nótt” hev guitaren frem og sammen med backup-trommer og -guitar gav resten af bandet en pause.

Det noget skuffende fremmøde fra start skyldtes formentlig et clash med hovednavnet James Blake på den tilstødende hovedscene. Det er dog tvivlsomt, om den blot 20-årige Trausti selv bemærkede det, idet han spillede de to åbnere med lukkede øjne. Da han igen fik visuel kontakt med omverdenen, var folk så småt begyndt at strømme til.

Sin unge alder til trods udviser Trausti både en musikalsk modenhed og ro, der normalt tager mange års erfaring at bygge op. Og så var der også overskud til at lege lidt med genrerne på det country-inspirerede titelnummer “Dýrð í dauðaþögn”, der stod som et af aftenens helt store højdepunkter og skabte lidt ekstra dynamik i det ellers meget stille sæt.

Ásgeir Trausti formår at holde publikum fast i sit univers gennem hele koncerten, inden der blev lukket og slukket på behørig vis med “Nýfallið regn”. Et nummer, der har lige så meget lukkepotentiale som Mews “Comforting Sounds”.

I alt blev det til godt en times intimkoncert i Traustis selskab. Et bagkatalog på blot 10 sange skaber naturligvis visse begrænsninger, men vi kunne sagtens have taget en time til.

★★★★★☆

Leave a Reply