Nyheder

Fem nye navne præsenteret til Spot Festival

Tyske Tom Klose er klar til Spot Festival 2016. Foto: Cuex
Skrevet af Troels Sørensen

Fem unge, upcoming navne inden for bl.a. norsk hiphop, tysk singer/songwriter og dansk electropop er offentliggjort til årets Spot Festival.

Tyske Tom Klose er klar til Spot Festival 2016. Foto: Cuex

Tyske Tom Klose er klar til Spot Festival 2016. Foto: Cuex

Årets udgave af aarhusianske Spot Festival nærmer sig, og flere og flere navne føjes til programmet. Spot har netop præsenteret yderligere fem navne i samarbejde med Urban Music Network, som består af Spot Festival, Brak i Bergen og RockCity i Hamborg.

Første navn er danske Kejser A, som rent faktisk har været på den danske hiphopscene i mange år. Han har bl.a. vundet freestylekonkurrencen MC’s Fight Night i 2004 og 2010. Han har også freestylet i hiphopkollektivet Ordets Magt. Trods de mange år i gamet udgiver Kejser A snart sin første ep nogensinde. Den hedder Færdig og udkommer den 15. april.  Andet navn kommer ligeledes fra hiphoppen. Det er nemlig den Bergen-baserede rapgruppe Sushi x Kobe. Rapscenen i Norge har de sidste par år udviklet sig positivt, og især Bergen spytter spændende navne ud – her er Sushi x Kobe en af fremgangsgrupperne.

Fra Hamborg præsenteres electropopduoen Gatwick, som består af producer Lukas Ernst og sangerinden Edina Hittinger. Den unge singer/songwriter Tom Klose er også fra Hamborg, og han bevæger sig imponerende mellem intime ballader og kraftfulde rocksange. Med rytmisk guitarspil og særegen vokal er hans musik blevet sammenlignet med svenske The Tallest Man on Earth.

Sidste navn på holdkortet i denne omgang er danske Jærv alias aalborgensiske Amanda Glindvad, som laver dansksproget electropop. Hun har netop udgivet sin debut-ep, Dit hav, som præsenterer et univers med ærlighed, dramatik og sårbarhed.

Alle fem navne kan opleves på Spot Festival mellem den 28. april og 1. maj 2016. Blandt de tidligere offentliggjorte navne på årets festival er Palace Winter, Shy Shy Shy, Liima, Virgin Suicide og Narcosatanicos.

Leave a Reply