Nyheder

Marts-koncerter I: Outsideren er ung og helt vild med børnn

Vi sætter fokus på udvalgte koncertoplevelser landet over i første halvdel af marts måned. Med blandt andet Savages, Yung og Childrenn.

Kalenderforåret skydes netop nu i gang, og du kan tage hul på det onsdag den 2. marts i Jazzhouse i København, hvor Ezra Furman giver koncert som næstsidste stop på sin europaturné, inden turen går hjem til USA. Den excentriske 60’er-pop-entusiast (med mere) vender tilbage til Danmark efter sin koncert i sommer på Roskilde Festival, som Undertoners Joachim Kahr Rasmussen gav fem U’er og omtalte sådan her: »Ezra Furman trådte op på scenen som en sand outsider, men formåede i løbet af bare en time at vende samtlige publikummer over på sin side.« Læs også vores interview med Furman fra samme festival.

Childrenn med deres femte, usynlige medlem i midten. Foto: Vegard Aarseth

Childrenn med deres femte, usynlige medlem i midten. Foto: Vegard Aarseth

Lørdag den 5. marts fylder det lille spillested Drone på Nørrebro i København syv års fødselsdag. Det fejrer de med en festlig nat med diverse dj’s, og så lige en gratis koncert med det aarhusianske punkrockorkester Yung, der nok skal sikre en sveddryppende aften i Drones lavloftede kælder. Selvsamme Yung står bag These Thoughts Are Like Mandatory Chores, som røg ind i den samlede top 10 over årets bedste danske plader i 2015 ifølge vores redaktion.

»Savages beviste, at der ikke nødvendigvis kommer noget dårligt ud af forsøget på at tæmme en vild, så længe der stadig er plads til at udfolde sin natur; rå, arrig og helt fantastisk, som den er!« Sådan skrev Undertoners Camilla Zuleger om britiske Savages og gav intet mindre end topkarakter efter deres koncert i Store Vega i 2014. Nu vender bandet tilbage til adressen, hvor de giver koncert mandag den 7. marts. Med sig har rockkvartetten deres helt nye album, Adore Life, opfølgeren til den flotte debut Silence Yourself.

Tidligere medlemmer af bl.a. The Raveonettes, SPEkTR, Kloster, Hymns from Nineveh og Powersolo er nu gået sammen i den nye konstellation Childrenn (med ekstra n), som sammen leverer støjrock og repetitiv krautrock med lidt grunge og psych ind over hist og pist. Sangskriverne Manoj Ramdas og Jakob Brixen har sammen komponeret albummet Animale, som har udgivelsesdato den 4. marts. Få dage efter, nemlig fredag den 11. marts, fejres debuten, når Childrenn spiller live på Studenterhuset i Aalborg. Aftenens opvarmning står Kristian Marstal, den ene halvdel af Shiny Darkly, for. Senere på måneden kan Childrenn også opleves i Odense og Aarhus, se hvor og hvornår her.

Vi har tidligere anbefalet Mikael Simpsons‘ igangværende vinter/forårsturné, og det er værd at bemærke, at Simpson i marts giver koncert i Fredericia, Herning, Odense, Slagelse og København. Tjek datoerne her.

Se flere håndplukkede liveanbefalinger i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply