Nyheder

Ny video og single fra SVIN

Foto: PR
Skrevet af Jens Trapp

De københavnske avantgarderockere Svin udgiver nyt album den 21. september 2018, og har netop udgivet en syret forløber til albummet i form af en musikvideo til nummeret ”Cuts”.

Efter et par videoer instrueret af Blake Nicotine samarbejder Svin nu igen med Mathias Winther Kjeldsen, der også stod bag videoen til ”Maharaja” fra 2014. Videoen til ”Cuts” er da også præget af samme mentalt distortede æstetik som ”Maharaja”. Det okkulte gennemsyrer videoen lige fra vognen i græsmarken, til den stroboskopiske klipperytme, over følelsen af forladthed og genspejlingerne i de uigennemsigtige, støvede ruder. Denne gang på en tonstung, doom-agtig bund begået af bandet Henrik Pultz Melbye på keys, Lars Bech Pilgaard på guitar og Thomas Eiler på trommer. På nummeret medvirker desuden Nils Gröndahl (Under Byen, Broken Twin) på violin og Mija Milovic (Kvindebandet, Viktors Garage) på vokal.

Virgin Cuts bliver Svins femte udgivelse. På de tre første var Magnus Bak med på horn, og på albummet Missionær fra 2016 blev Bak afløst af allestedsnærværende Adi Zukanovic på Keys. Svin er nu blevet til en trio med tre af de oprindelige medlemmer tilbage – plus gæster på dette første udspil i den nye konstellation. Musikken til det nye album er i langt højere grad end tidligere opstået i fælles jam og ikke som før, ved at et medlem er kommet med et udkast. Ifølge bandet giver det mere plads til improvisationer og gradvise lydlige eksperimenter.

I sin anmeldelse fra 2016 brugte Martin Minka Jensen kodeordet kulde om musikken på bandets forrige album “Missionær“, der er indspillet i Island. Den samme kulde er til stede på Cuts. Det starter op minimalistisk og industrielt for langsomt at blive mere og mere kuldslået og inciterende råt. Gröndahl og Milovic er i høj grad med til at skabe denne undergangsstemning og sammen pisker de fem musikere det hele op til et heftigt crescendo.

“Cuts” fortsættes, annonceres det til slut i videoen. Det kan kun blive grumt.

 

Svin har indtil videre tre koncerter på programmet for resten af 2018: 9. juli i Blox, København, 17. august på Tape i Århus og den 18. august på Stengade i København.

Leave a Reply