Nyheder

August-koncerter I: Hiphop og nye toner er uhørt, når Beck og Patti lever i Thy

Skrevet af Camilla Grausen

Første halvdel af august er sprængfyldt med små festivaler i hele landet. Og så kigger Beck og Patti Smith også forbi. Her er Undertoners guide til hele molevitten.

Trods det alt andet end imponerende sommervejr er der godt gang i festivalerne landet over. Fra den mindste på Sejerø til den største i Skanderborg og alt derimellem. Især en række af de festivaler, der varer to-tre dage og hvor man får lov at sove derhjemme – eller hos sin søde ven med luftmadrassen i Aarhus/Thisted/København.

Blandt de festivaler er Vanguard i Søndermarken på Frederiksberg. I modsætning til tidligere år har festivalen droppet rocken og fokuserer nu kun på hiphop, med visse r&b- og soul-afstikkere. Festivalen startede den 31. juli, og lørdag den 1. august er der tungtvejende hiphopnavne på plakaten, heriblandt Jay Electronica, legenderne i Sugarhill Gang med Grandmasta Flash, Mobb Deep og den mystiske, maskeklædte Doom, som Undertoners Christian Klauber tidligere har anmeldt live til fire U’er. Den 1. august er der også stadig gang i Trailerpark Festival, Sejerø Festival og Danmarks Grimmeste Festival, så det er bare om at komme derudaf! Se nogle af de bands, der spiller på festivalerne, i koncertkalenderen.

Beck, eller Carsten Lykke, er klar til at indtage Smukfest.

Beck, eller Carsten Lykke, er klar til at indtage Skanderborg og Göteborg. Uanset hvad bliver det fedt.

Den følgende weekend er det på’en igen, nu i Hillerød, hvor New Note Festival løber af stablen fra den 6.-8. august. Her kan man udover hovednavnene Oh Land og Vinnie Who (som jo i øvrigt har bevæget sig i en ret lækker, afslappet retning på sit nye album) opleve We Are the Way for the Cosmos to Know Itself, hvis nummer “Tiger”, Perry MacLeod Jensen kaldte »acid house med shoegazer-æstetik – eller det bedste fra 90’erne samlet i ét nummer« i Undertoners fokus på særlige numre fra 2014. Hør også solbeskinnet, støvet folkrock med Santiago, improviseret særegen pop med Den magnetiske ørn og Gooms, som også gæstede Roskilde Rising i år. Se hele programmet.

Samme weekend, fredag den 7. og lørdag den 8. august, er der rig mulighed for at finde dit nye danske yndlingsband – eller i hvert fald nogle bands, det er værd at holde øje med i fremtiden, når festivalen Uhørt slår sig løs på Refshaleøen i København. Her er der fokus på bands fra vækstlaget, og ud fra et stort felt af ansøgere er 40 bands udvalgt til at optræde på festivalens tre scener. Navnene er blevet offentliggjort lidt ad gangen, i første omgang bl.a. The Entrepreneurs og F.M.K., og senere bl.a. Deadpan Interference, George Best (som også spiller i Pumpehusets byhave den 13.) og Shy Shy Shy. Det komplette program er netop offentliggjort og kan ses lige her. Undertoner har i øvrigt haft en lille, fedtet finger med i spillet, da Undertoners koncertredaktør (host! undertegnede) har været en del af branchelytteudvalget, der udvalgte de 40 bands.

Lørdag den 8. august er den for mange længe ventede dag, hvor Beck endelig spiller i Danmark. Det gør han i Skanderborg til Danmarks Smukkeste Festival, og der er ikke overraskende udsolgt af lørdagsbilletter (og partoutbilletter i øvrigt). Det er også muligt at opleve Beck andetsteds i nærheden af Danmark, nemlig i Göteborg til festivalen Way Out West den 13. august, og her er der endnu ledige billetter. Den gode Hr. Hansen er i øvrigt på vej med et nyt album den 21. august, en hurtig opfølger til sidste års Morning Phase.

Et andet internationalt superliganavn, der ganske vist har gået nogle klasser over Beck, gæster Det Kgl. Teaters stemningsfulde gamle scene på Kgs. Nytorv torsdag den 13. og fredag den 14. august. Der er tale om Patti Smith, som dedikerer koncerterne til sit absolut ikoniske album Horses fra 1975. Begge koncerter er udsolgt med venteliste.

En række bands kommer nærmest på turné mellem de føromtalte korte festivaler. Den 13.-15. august går turen til Thisted i Thy, hvor det er Alive Festivals tur til at byde på upcoming indierock m.m. Oplev bl.a. føromtalte Vinnie Who og The Entrepreneurs, eller Velvet Volume, som også spiller på Grimfest og Uhørt, og som Undertoner fik en snak med i foråret. Alive præsenterer også det aarhusianske garagerock-/punk-band Yung, der har gjort sig positivt bemærket med debuten Falter.

Som altid kan du se flere koncerter, vi godt tør anbefale dig, i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply