Singlr

Fredagssinglr: Hajk, 4 Guys From the Future og Blitzkrig

Foto: Audun Selnes

Denne uges fredagssinglr byder på hele tre vidt forskellige numre. Hajk sender dig på weekend med et lækkert popnummer, 4 Guys From The Future indbyder til et mere dystert univers og Blitzkrig skramler sig råbende igennem en stærk omgang melodisk rock.

Vi starter med et ordenligt skud lækker, velproduceret pop fra den norske indiegruppe Hajk. “Breathe” er sidste nye single fra nordmændene inden de udsender deres andet album Drama 8. februar. Og hvilket eksplosivt, spændende og nærmest dramatisk nummer at udsende kort før albumudgivelsen! Det er et nummer, som kredser om bandets velkendte, bløde rytmer og behagelige vokal, men der er tilsat et kæmpe skud energi, som bestemt klæder Hajk.

Nummeret rummer en enormt stor variation, hvor balancen mellem det stille og det storladne bliver forenet på fineste vis. Der sker noget magisk, når Sigrid Aases smukke vokal møder de mange programmerede lyde – særligt i omkvædet går både lyd og vokal op i en højere enhed.

Det er en underlig følelse at have lyst til at danse til et nummer, som egentlig aldrig rigtigt kommer op i gear før hen imod slutningen og til nøds i omkvædet , men ikke desto mindre er det tilfældet ved “Breathe”.

Næste nummer til din weekend er væsentlig mere tilbagelænet og eftertænksomt. De fire drenge fra danske 4 Guys From the Future udsender i dag “Right in Time” med dertilhørende video fra deres seneste album Headspace. Gruppen har ikke rørt på sig siden 2013, hvor de udgav albummet Adagio, og” Right in Time” lægger sig stilmæssigt i forlængelse heraf. Nummeret er dragende og dystert med synthflader, der lyder næsten kirkeligt højtidelige. Det er særligt dybden i Bjarke Porsmoses vokal, der giver nummeret både skrøbelighed og sensualitet.

Videoen er bygget op som en virtuel pixelrejse bestående af forsanger Bjarke Porsmoses digitale aftryk på nettet. Likes og kommentarer flyder rundt i et virvar, imens Porsmoses let monotone vokal fortsætter ufortrødent nummeret.

Ifølge bandet selv handler “Right In Time” om et forlist venskab, som smelter sammen med en planets død. Venskabet bliver reddet i sidste øjeblik, men der opstår en tvivl om, hvorvidt planeten også kan reddes. Det er syret, dystert og utroligt dragende. I omkvædet bliver stemningen kortvarigt opløftet, men 4 Guys From The Future vender hurtigt tibage til det mørke og tungsindige univers.

4 Guys From the Future kan opleves live den 26. januar i Musikcaféen i Magstræde.

Vores sidste single er debutsinglen “Blodrød Måne” fra Blitzkrig, som faktisk skal spille support for 4 Guys from the Future selvsamme aften i Musikcaféen.

Singlen ligger sig i kølvandet på lyden man også kender fra Fugleflugten, men de har alligevel deres helt særegne træk. Og det vil vi gerne høre mere til! Lydbilledet skabes i rummet mellem den tilpas skingre, rockede, dog melodiske guitar og Simon Møller Eliassons vokal, der næsten råbes ud. Sammen skaber det alligevel en samlet, dæmpet lyd, der resulterer i perfekt skramlet, nostalgisk og melodisk rock.

Singlen illustrerer i følge bandet en længsel efter en svunden tid, hvor trioen cyklede rundt på villavejene i Thy og drak billige bajere, røg smøger og hoppede rundt til Alice Deejay på ghettoblaster.

Leave a Reply