Singlr

Fredagssinglr: Tårn – Under Himmeltag

Skrevet af Jens Trapp

Denne uges fredagsingle “Under Himmeltag” er forløberen for danske Tårns kommende album Åbne Cirkler. En voluminøs popsang om … ja, kærlighed.

Tag med Tårn på en sprød ordleg gennem sensommeren i en perlende popsang, der bringer minder om Mew i deres velmagtsdage. Lyden er ren og frisk som knitrende elektricitet på en bar overkrop. Der er afdæmpede vers med akustisk guitar og keyboard på en herligt legende rytmisk bund og så de eksplosive omkvæd. Det er er lige til at blive helt glad i låget af. Ovenpå den smukke forårs-EP Første Halvdel af en Bevægelse, som også her på siden blev flot modtaget, er forventningerne til bandet skruet pænt højt i vejret.

Singlen, denne uges fredagssingle, “Under Himmeltag” er forløber for et fuldt album, der er på gaden den 27. september, og singlen leverer varen. Det er smukt, melodisk og instrumentalt opfindsomt, omend måske nok en anelse til den poppede og midtsøgende side. Men hvad gør det, når man i den storladne sang får lov til at drømme sig helt langt ud under himmeltaget til lyden af Erik Apollo, Daniel Scheffmann, Hans Henrik Thomsen, Ida Urd og Peter Sabroes excesser ud i dansk pop, når det er bedst.

Om sangen siger forsanger, guitarist og sangskriver Erik Apollo, som ifølge pressematerialet har lavet en omvendt popsanger, idet han er flyttet fra København tilbage til sit udgangspunkt Odense, byen i landets midte: »Der er så meget at sige om ”Under Himmeltag”, at en udlægning hurtigt kommer til at virke som en udvanding, men jeg kan sige, at det er noget af det bedste, vi har lavet i Tårn, og jeg håber inderligt, at folk vil lytte til sangen.«

Til efteråret kan Tårn opleves live rundt om i det ganske land.

Leave a Reply