Singlr

Fredagssinglr’: Thedailyxrcise – Be Around

Foto: Andreas Holmby

Be Around er debutsinglen fra Thedailyxrcise; et eksperimenterende electronica-projekt, der blander improviseret jazz med lyden af natklub og computer.

Under et lag af foruroligende, udefinérbar elektrolyd og et koldt klub-beat kan man høre en improviseret saxofon og et akustisk klaver. Som et computerfiltreret stykke freejazz; forvrænget igen og igen indtil den har fundet sin form i denne mærkelige electronica-single.

Soloprojektet Thedailyxrcise er skabt af Martin Zacho, der er tidligere guitarist i bandet Sært Skarn. Udover sin musikerbaggrund er Zacho uddannet i datalogi og er efter eget udsagn »tiltrukket af ideen om at bringe computeren ind i melodierne.« Og med den viden er det egentlig ikke så mærkeligt, at hans musik lyder som en slags computerprogrammeret improvisationssession.

“Be Around” er Thedailyxrcises debut, og derudover er den førstesingle fra den kommende EP, A. Compromise, der udkommer til november. Som debutudgivelse tegner den et billede af Thedailyxrcise som et ambitiøst og udfordrende projekt; musikken ligger hele tiden og vugger på grænsen mellem det ængstelige og det dansevenlige.

»Jeg har et ønske om at gøre min musik relevant for folk, som ikke beskæftiger sig med eksperimenterende musik,« fortæller Zacho, »… jeg tænker meget over at give lytteren et simpelt element at holde fast i eller relatere til, som ligger øverst i lydbilledet.«

“Be Around” er også ledsaget af en musikvideo, der med hvidklædte dansere og alvorlige bilister understreger musikkens sælsomme stemning. Underligt, ambitiøst og melankolsk er nøgleordene – se videoen, og bliv hvirvlet ind i weekenden med et skud ny, dansk electronica.


A. Compromise udkommer 10. november

Leave a Reply