Nyheder

Fredagsvideo: The New Spring: “The Glow”

Skrevet af Anna Møller

Undertoner har fået forårskuller og fuldender en uge, der har stået i The New Springs tegn. Og hvorfor ikke bare nyde de spæde forårstegn og holde weekend?

Undertoner har fået forårskuller, indrømmet.

Men altså – hvorfor ikke fuldende ugen med The New Spring med et visuelt indspark i form af videoen “The Glow”?

Tidligere på ugen har Undertoner bragt Mikkel Arres interview med forårsbebuderen Bastian Kallesøe, hvor Kallesøe blandt andet siger 0m popsangen “The Glow”:

»Jeg havde på forhånd forestillet mig, at hele pladen skulle lyde sådan, og jeg skrev også en masse sange i den dur. (…) Munterhed er en fin kvalitet i sig selv, men hvis ikke der er en spænding i sangen – som mellem musikkens munterhed og tekstens skepsis i “The Glow” – så kan det være lige meget.«

Netop teksten lagde Anders Hougaard Laustsen også mærke til, da han tidligere på ugen anmeldte debutpladen, The New Spring: »(…) Kallesøe at fremstå som en oprigtig poet, der kan være følelsesladet, uden det virker påtaget.«

Nu fuldendes cirklen, du får 20 grader i morgen og en danseglad fredagspopsang fra The New Spring.

What’s not to love?

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar