Nyheder

December-koncerter: Åh nej, den faste ejendom løj om vilddyr, svin og vaccineret nordmand

Skrevet af Camilla Grausen

Det kan faktisk lade sig gøre at kvæles i både klejner og gavebånd, så husk at tage en julepause og gå til koncert!

Selvom bandet her ses ude i den vilde natur, er det vildeste ved Wild Beasts nok pelshuen. Så der er ingen grund til frygt i Lille Vega.

Julemånedens første gave, koncertarrangementet Oh No, Moono!, er en god en af slagsen, men på en trist baggrund. For det første bliver det Oh No Onos allersidste koncert, da bandet for nylig har offentliggjort, at de går i opløsning. For det andet holdes koncertaftenen i den kedelige anledning, at der har været indbrud i Moono-studiet, hvor der blev stjålet og ødelagt udstyr for en halv million kr., og forsikringen dækker kun en femtedel. En stor del af udstyret var Oh No Onos, og derfor har de spurgt en række danske musikere, der har indspillet i studiet, om at hjælpe. Overskuddet fra koncerten går derfor til studiets genopretning. Oplev Oh No Onos sidste koncert, Jonas Bjerre, Choir of Young Believers, The New Spring, Figurines, Thulebasen, Kirsten & Marie og The Rumour Said Fire live i Store Vega den 2. december og støt samtidig Moono-studiet.

Man kan faktisk godt høre sommerpop selvom det er december. Det kan varmt anbefales, at du prøver det fredag den 9. december i Lille Vega, hvor New Jersey-drengene i Real Estate giver koncert. Deres andet album, Days, er spækket med døsig, men særdeles vellykket sommerpop, og Undertoners Signe Palsøe kaldte albummet for en intet mindre end »fremragende popplade«.

Samme aften, på tværs af landet, er der til gengæld skruet op for både tempo, elektronik og Joy Division-faktor når den britiske elektrorock-trio White Lies indtager Horsens Ny Teater. Deres andet album, Rituals, der udkom i januar, var Undertoners Anders Büchert dog ikke så begejstret for. Det er der til gengæld mange andre, der er, for siden London-trioen for to år siden blev udråbt af BBC til at være et af de navne, man skulle holde øje med, er White Lies’ popularitet steget støt. Den 9. december besøger bandet for første gang et dansk spillested uden for København. Der er stadig få billetter ledige.

Tilbage i hovedstaden skal du ikke være bange for at tage til koncert med Wild Beasts lørdag den 10. i Lille Vega, for de er slet ikke spor frygtindgydende, de vilddyr. Til gengæld er det engelske band leverandører inden for indierock og dramatisk pop med den karismatiske vokal fra Hayden Thorpe i forgrunden – en stemme, der kan betegnes som en krydsning mellem Antony Hegarty og Freddie Mercury. Wild Beasts’ nyeste album Smother blev taget vel imod af Undertoners Lise Christensen, der proklamerer, at albummet »især handler om seksuelt begær.« Det lyder som om det godt kunne gå hen og blive en interessant aften.

Det er ikke kun Oh No Ono, vi skal sige farvel til i december. Også det hyggelige spillested Musikcaféen i Mejlgade i Aarhus takker af. Efter 33 år lukker Musikcaféen for den 30. marts 2012 at genopstå under navnet Radar med bedre lokaler og teknik på en ny aarhusiansk adresse ved Godsbanen, Skovgaardsgade. Den allersidste koncert i Musikcaféen bliver med solide, danske electronicanavne i form af Bjørn Svin, der sidste år gik nye, mørkere veje med det roste album Browen, samt de to elektroniske duoer Badun og Averos. Tak for denne gang, Musikcaféen! Vi ses på Radar.

Den følgende torsdag er det på med læderjakken og en tur i Lille Vega for at høre The Vaccines. I hvert fald, hvis du var en af dem, der faldt for briternes rockede guitarriff og fængende melodier fra What Did You Expect from the Vaccines? Da bandet i sommer spillede på NorthSide Festivalen, var Undertoners Jonathan Heldorf ikke helt imponeret, da han syntes bandet fremstod lidt som en halvslidt rockkliché – men dog stadig med solide numre. Prøv selv lykken med The Vaccines den 15. december.

Herefter går musikdanmark delvist i julehi og koncerterne bliver færre. Der skal jo også være tid til julebag og gaveindkøb, husk nu det, kære læser. Men en enkelt koncertbegivenhed, der kan udgøre musikkens svar på et krus varm glögg, bliver det dog til lige op til jul. Onsdag den 21., også kendt som lille-lille-lillejuleaften, giver den norske singer/songwriter Thomas Dybdahl koncert i Store Vega. Og de bløde, varme toner fra f.eks. dette Dybdahl-album må være et af de bedste bud på en lun juleoplevelse uden at vi lige frem går over i julekalendersange eller Händel.

Glædelig december og god koncertfornøjelse fra Undertoner! Husk, at du altid kan følge med i flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply