Nyheder

Danske musikere fortolker den nordiske billedkunst

Skrevet af Mia Ravn Bach

Hver måned i det næste halve år vil navne som Thulebasen, Trentemøller, Darkness Falls og Turboweekend hver især fortolke udvalgte værker på Statens Museum for Kunst med det formål at aktualisere den billedkunsteriske kulturarv.

Hver måned i det næste halve år indtager danske musikere Statens Museum for Kunst via projektet Music Made by Art. Her vil navne som Kasper Bjørke, Thulebasen, Trentemøller, Darkness Falls og Turboweekend hver især fortolke udvalgte værker inden for samlingen “Dansk og nordisk kunst 1750 – 1900” med det mål at aktualisere den billedkunsteriske kulturarv. Ifølge Statens Museum for Kunst er dette projekt en opdagelsesproces, som hylder inspirationen og undersøger, hvad der sker, når unge danske musikere fortolker et klassisk kunstværk. Music Made by Art er et ønske fra museets side om at sætte fokus på, hvordan man skaber interessante hybrider via en dialog mellem forskellige kunstformer. Et af projektets omdrejningspunkter er blandt andet muligheden for at fortsætte de gamle værkers historie, ved at de på tværs af tid og sted kombineres med andre øvrige kunstarter.

Næste session finder sted på søndag den 7. august klokken 15, hvor den danske dj Kasper Bjørke er klar med sin elektroniske version af Valdemar Schønheyder Møllers værk “Solnedgang. Fontainebleau” fra 1900.

Music Made by Art er lavet i samarbejde med DSB, hvorfor de danske musikere, som er med i projektet, i den kommende tid ligeledes vil afholde en række koncerter i de københavske S-tog.

Læs mere på Statens Museum for Kunsts hjemmeside.

Om skribenten

Mia Ravn Bach

Biografi

Min musikalske bagage fra barndommen er et broget mix af navne som David Bowie, The Cure, Radiohead, Talking Heads og Nirvana. Thom Yorkes musikalske univers har fra barnsben af været den største inspiration til en stadig stigende interesse og nysgerrighed efter at lytte til, lede efter og lære nyt som gammelt musik at kende.

At spæne hjem med en ny plade gemt i tasken, hoppe ellevild rundt til koncerter og trave diverse festivalpladser tynde er noget af det, jeg holder allermest af.

Skriv et svar