Nyheder

Fallulah vinder P3 Prisen

Skrevet af Camilla Grausen

Den 25-årige sangerinde Fallulah løb med hovedprisen og de 100.000 kr. til P3’s store musikfest fredag aften. De øvrige priser gik til Agnes Obel, Volbeat og Turboweekend.

I aften løb P3’s stort anlagte prisuddeling, P3 Guld, ad stablen i DR Koncerthuset i København. Vinderen af hovedprisen og de medfølgende 100.000 kr. blev sangerinden Fallulah, der tydeligt rørt takkede for prisen. Som modtager af den store P3 Prisen går hun i fodsporene af tidligere vindere som I Got You on Tape, Peter Sommer og Mikael Simpson.

Bag kunstnernavnet Fallulah gemmer den 25-årige dansk-rumænske Maria Apetri sig. Hun blev i 2010 kendt for sin både intelligente og legesyge pop fra debutalbummet The Black Cat Neighbourhood, og i løbet af året har hun hittet på P3 med numrene “I Lay My Head” og ikke mindst “Bridges”, som hun også optrådte med live i Koncerthuset. I sommer oplevede Undertoner også Fallulah live på Roskilde Festivalen, og her tøvede Undertoners Martin Thimes ikke med at kalde hende »en af tidens absolut bedste danske popsangerinder« efter en forrygende koncert.

De yderligere priser, der blev uddelt til musikfesten var P3 Talentet, som gik til en forkølet Agnes Obel, der netop pga. sygdom ikke optrådte til aftenens show. Hendes album Philharmonics har i løbet af 2010 høstet stor anerkendelse fra både anmeldere og pladekøbere. P3 Lytterhittet gik til Volbeat for deres single “Fallen”, valgt af radiostationens lyttere, mens det blev kvartetten Turboweekend, der kunne gå hjem med prisen P3 Gennembruddet.

Fallulah rendte med P3 Prisen og det klækkelige beløb foran The Floor Is Made of Lava, Oh Land, Lucy Love og Vinnie Who, der også var nominerede til hovedprisen.

Leave a Reply