Koncerter

Royal Blood, 15.06.14, NorthSide Festival, Aarhus

Skrevet af Daniel Niebuhr

Royal Blood leverede søndag en kort, men underholdende og energisk optræden, der både viste den britiske rockduo som et navn, der er værd at holde øje med i fremtiden, og som med garanti sikrede dem nye fans herhjemme.

Fotos: Julie Stenstrøm / NorthSide

Rockduoer kommer og går, og nogle af dem har bestemt mere succes end andre. Flat Duo Jets lagde eksempelvis grundstenene for en bølge, som The White Stripes om nogen populariserede, og herhjemme har Fossils’ (noget tungere og støjende) debutplade taget anmeldere såvel som publikum med storm. Royal Blood er navnet på Mike Kerr og Ben Thatchers bud på en britisk bas- og trommeduo anno 2014, og hvis Brighton-drengenes koncert søndag eftermiddag på P6 Beat-scenen var nogen som helst indikation på fremtiden, har vi som lyttere en masse godt at se frem til.

For det, de to herrer præsenterede foran et sparsomt fremmøde på NorthSides sidstedag, var intet mindre end en imponerende opvisning i simpel, men helvedes effektiv rock, der trak på flere forskellige inspirationskilder, og som uden tvivl må have sikret Royal Blood en masse nye fans herhjemme. Det skyldtes det minimalistiske rockudtryk, som førnævnte The White Stripes formåede at perfektionere, en vokalpræstation fra Kerr, som lå klart op ad Jack Whites, men som fra tid til anden også vækkede minder frem om John Garcia i sine velmagtsdage i front for Kyuss. Desuden sørgede de for en ferm behandling af den firestrengede, der både inkluderer simple, tunge riffs, eminent tappingfærdigheder samt mere melodiske stykker og soli, der mest af alt lød som noget, der kunne findes på en The Sword-plade.

Jeg morede mig enormt under den kun 35 minutter lange koncert, der for min skyld sagtens kunne have varet endnu længere. De eneste minusser må til gengæld være, at der stadig ikke er nok kendskab til bandet her i Danmark samt det faktum, at Kerr og Thatcher med kun én EP på i alt fire numre stadig ikke har et tilstrækkeligt stort og alsidigt bagkatalog til at gøre deres koncerter lige det sidste stykke medrivende. Til gengæld er de begge to fantastiske performere med evner til at fastholde publikum og samtidig interagere velfungerende mellem numrene, som da Kerr lettere selvironisk vælger at præsentere »resten af bandet«.

Jeg var stadig godt underholdt, og Royal Blood lagde for mit vedkommende grundstenene for en søndag i rockens tegn, der kun skulle gå hen og blive bedre og bedre.

★★★★½☆

Skriv et svar