Nyheder

Oktober-koncerter II: Tropisk øjes frygt for dinosaur fra et sted under jorden

Mellemblond venter tålmodigt på en bus, der kan køre bandet på minitour.

I sidste halvdel af oktober anbefaler Undertoner, at du tager til koncertaften med nye internationale navne, til todagesfestival eller oplever et legendarisk ambient house-band.

New Crush er navnet på en international version af Vegas Udvalgte. Med international skal ikke forstås, at Vega nu vil arrangere koncerter i udlandet. Derimod vil Vegas bookere præsentere et dansk publikum for en håndfuld navne, som de forudser vil komme til at sætte sit præg på musikverdenen i de kommende år. Det første New Crush-arrangement foregår tirsdag den 20. oktober og byder på hele otte navne, og der er genremæssig diversitet i programsammensætningen. Du kan bl.a. drømme dig væk til skotske C. Duncans indiepop, danse til Is Tropicals synthrock, blive underholdt af Beaty Hearts legesyg popmelodier og nyde Fraser A. Gormans soulede og countryrockede sangskrivning.

Recession Festival har indledt et samarbejde med Roskilde Rising og kan derfor præsentere to Rising-navne fra sommerens Roskilde Festival på 2015-udgaven af sit festivalprogram. Der er tale om psychpop-bandet Young Dinosaur og det dansksprogede rockband De Underjordiske. De to lovende danske navne fuldender et program, hvor vi også kan fremhæve aarhusianske Fright Eye og svenske YAST. Fright Eyes distortede garagerock har vi tidligere anbefalet i vores artikelserie Ud af obskuriteten: Dansk undergrunds-ukrudt. YAST har vi omvendt aldrig omtalt med så meget som et ord. Det fortjener den svenske trio ellers. Den to år gamle debut er vellydende pop/rock til drømmende melankolikere og solskinsnydende slackere. Mon ikke just udkomne opfølger, My Dreams Did Finally Come True, også er det perfekte soundtrack til solrige efterårsdage? Årets Recession Festival foregår fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober på V58 i Aarhus.

Mellemblond venter tålmodigt på en bus, der kan køre bandet på minitour.

Mellemblond venter tålmodigt på en bus, der kan køre bandet på minitour.

Ifølge engelsk presse var det måske den bedste koncert i verden, da The Orb i 1993 optrådte fra en flydende scene i havnebassinet ved Trekronerfortet. Ambient house-koryfæernes koncert i Pumpehuset lørdag den 24. oktober når næppe samme niveau, men det er alligevel værd at opleve The Orb, som siden det indflydelsesrige debutalbum The Orb’s Adventures Beyond the Ultraworld fra 1991 kontinuerligt har udviklet sin lyd på nye udgivelser. Undertoners Perry MacLeod Jensen vil være på plads i Pumpehuset og anmelde englændernes optræden.

Et stort hit kan gøre en stor forskel for et bands popularitet. Mens Ulige Numre har 16.392 følgere på Spotify, er det kun 601 personer, der følger beslægtede Mellemblond. Frontmand Kristoffer Munck Mortensen har ikke skrevet et ”København”, men han kan derimod fremvise tre blændende Mellemblond-plader på sit cv. Den seneste, Fra et sted, udkom i sommer og fik god kritik af Undertoners anmelder, der kvitterede for lytteoplevelsen med 4,5 U’er. Mellemblond kan du opleve sidst på måneden i landets tre største byer: Torsdag den 29. oktober på Studenterhuset i Odense, fredag den 30. oktober på Beta i København og lørdag den 31. oktober på Radar i Aarhus.

Undertoners koncertkalender gemmer på flere anbefalelsesværdige koncerter.

Skriv et svar