Nyheder

Februar-koncerter I: Finn på Frost spiser is med hippie-humlebier og får førstehjælp

Skrevet af Camilla Grausen

Er det tid til ny livemusik? Undertoners koncertanbefalinger til første halvdel af februar kan du læse her.

Hvad der lader til at blive vinterens koldeste måned er over os, og før du fryser dine små, søde tæer til istapper, synes vi på Undertoner, at du skal tage indenfor og vippe dem op og ned i takt til tonerne af nogle af disse bands, der giver koncert i første halvdel af februar.

Tyske Nils Frahm øver bedst sine klaverbårne numre inden Frost festivalen sammen med tøjtigeren Heinrich. Foto: Arne Römer

»Et must-hear for kvalitetsbevidste ører!« Sådan skriver Studenterhuset i København om koncerten torsdag den 2. februar med den engelske singer/songwriter Simon Finn, og måske har de ret. I hvert fald er den nu 60-årige Finn et særligt bekendtskab og regnes af nogle for en overset legende. I 1970 udgav Finn det meget anerkendte acid folk-album Pass the Distance, hvorefter han flyttede til Canada, underviste i karate og drev økologisk landbrug, men i 00’erne blev han hevet tilbage til musikbranchen. Sidste sommer udgav han Through Stones, opfølgeren til Rats Laugh, Mice Sing. Samme aften på Studenterhuset spiller det danske enmandsband Aron »dyster og depressiv horrorfolk«. Hvornår ‘depressiv’ og ‘horror’ egentlig er blevet positive tillægsord, ved jeg ikke, men i hvert fald leverer det tidligere Spids Nøgenhat- og Dragontears-medlem lo-fi folk/drone/kraut og så noget mere. Aftenens tredje navn er Blood on a Feather, som et et nyt band bestående af Sarah Hepburn, der bl.a. var forsanger i indierockbandet Glorybox, og Mikkel Elzer, der har en finger med i spillet i en længere række danske bands – og som har anbefalet plader til Undertoner. Tre gode grunde til en aften i Studenterhuset.

Samme aften på Stengade kan et andet dansk band opleves, nemlig Let Me Play Your Guitar. De kan sammenlignes med Fleet Foxes, og Jonathan Heldorf skriver i anmeldelsen af deres debut, at det er »en flot og raffineret plade, hvor heltene skues i periferien, men aldrig får lov at stå som førerhunde for blinde.« Bandet er på turné, så der er også mulighed for at høre dem på Posten i Odense fredag den 3. eller på Café von Hatten i Randers lørdag den 4. Sammen med Let Me Play Your Guitar spiller den tyske indiefolk-duo Talking to Turtles, og rejsen fortsætter efter de tre danske koncerter til Tyskland.

Mens vi fryser, og Peter Tanev taler om kulde fra Sibirien på tv, ledsages minustemperaturernes indtog i hovedstaden meget passende af musikfestivalen Frost. Festivalen løber over hele måneden, men bare de navne, der er på programmet i første del af februar, er værd at klappe af. Den 9. februar spiller den tyske pianist Nils Frahm i Koncertkirken på Blågårds Plads. Frahm står bag albummet Felt, der af Undertoners redaktion blev stemt ind som tredjebedste internationale album fra 2011. Den 10. spiller den svenske kvalitetspopdreng Jonathan Johansson samme sted, og amerikanske Clap Your Hands Say Yeah gør det festligt på Bremen den 12. februar. Se hele programmet for Frost her.

Et andet frostkoldt bandnavn, danske Ice Cream Cathedral, giver koncert på rockbaren Drone torsdag den 9. februar. Den endnu ret ukendte trio har eksisteret i knap halvandet år og udgivet ep’en Straight Arcs, men den Twin Peaks-agtige stemning i bandets melodiøse »lo-fi ghostpop« er temmelig dragende. Ice Cream Cathedrals debutalbum er på vej, og senere på foråret spiller de også på Ideal Bar.

Dagen efter går Mellemblond på scenen på Beta på Amager. Jens Blendstrup var meget glad for deres helt nye ep, Elastisk, og beskrev det dansksprogede bands lyd som »en blanding af overvintrede hippie-humlebier og The Shadows og nutidig rock.« Og så kvitterede han med hele 5 U’er. Stift bekendtskab med Mellemblond, ikke mindst når filmen om tilblivelsen af de nye sange, “Mellemblond på Bellahøj”, vises inden koncerten, fredag den 10. februar. Her snyder vi lige lidt og springer hen til sidste halvdel af måneden, for Mellemblond kan også opleves den 17. i Studenterhuset i Aalborg, den 18. på Pitstop i Kolding, den 19. i Studenterhuset i Odense og den 23. i Studenterhuset i Aarhus.

Lørdag den 11. februar kan en tur til Lille Vega til gengæld anbefales. Især hvis du er vild med svensk folk leveret af to søstre med smukke, amerikansk klingende stemmer. Klara og Johanne Söderberg i First Aid Kit fryser også: »Stockholm’s cold but I’ve been told / I was born to endure this kind of weather,« synger de på ”Emmylou” fra det helt nye album The Lion’s Roar. Få varmen fra opvarmningsbandet Folkeklubben i Lille Vega og sangene fra de svenske søstre, der i øvrigt optrådte på Roskilde i 2009 med bl.a. et Simon Finn-cover.

Husk, at du altid kan se flere udvalgte koncerter i Undertoners koncertkalender.

2 kommentarer

Leave a Reply