Koncerter

Marvellous, Epo-555, 04-05.06.04, Spot 10, Århus

En af de helt store trends på årets Spot Festival var pågående guitarpop, der bliver badet i masser af støj og indhyllet i keyboardlyde.Pop, støj og keyboards

En af de helt store trends på årets Spot Festival var pågående guitarpop, der bliver badet i masser af støj og indhyllet i keyboardlyde.

Bedømt efter programmet til årets Spot Festival i Århus er en af de helt store trends for tiden på den danske alternative rockscene at spille pågående indierock med masser af fængende hooklines og med masser af keyboards, der trækker tydelige veksler tilbage til 80’erne. Der var rigtig mange navne på programmet, der benyttede sig af denne formel. Jeg fik selv set fem navne af typen, men lidt læsning i de udleverede program mere end antydede, at det langt fra var de eneste.

Ud over de to bands, der omtales i denne artikel, fik jeg i løbet af fredagen også hørt nogle brudstykker af andre navne inden for samme genre i form af Lake Placid og The Fashion. Jeg kan rigtig godt lide stilen, men har det samtidigt lidt svært med, at så mange mere eller mindre enslydende bands gør det svært at skelne dem fra hinanden.

Marvellous

En af grupperne var Marvellous, der oprindeligt kommer fra Struer og som allerede har haft en vis succes med den fængende single Don’t Stop, der blandt andet har roteret på Det Elektriske Barometer. Bandet var programsat som det første navn lørdag i Musikhusets Foyer, og på trods af det svære tidspunkt og den svære scene, lykkedes det for gruppen at gøre en god figur. Gruppen har skrevet en række klare popsange, der blev badet i støj og med masser af keyboards hen over, og jeg er overbevist om, at gruppen har lyttet en del til engelske Lightning Seeds, hvilket både gruppens musik og navn antydede.

Ligesom gruppens brug af keyboards vækker medlemmernes udseende også minder om 80’erne med de mandlige medlemmer klædt i hvide skjorter, hvide bukser og pastelfarvede slips. Som kontrast hertil var gruppens kvindelige midtpunkt iklædt en tuttenuttet sommerkjole i 50’er-stil. Modsætningen mellem mand og kvinde blev også brugt i musikken, der benyttede sig af en gammelkendt formel med skiftevis mande- og kvindevokal, der gensidigt supplerede hinanden. Marvellous’ musik var måske ikke voldsomt spændende i længden, men der var tale om glad, sommerlig musik.

Epo-555

foto: www.jint.dk

Et andet band, der allerede har fået en del opmærksomhed, var københavnske Epo-555, der netop er blevet signet til det succesrige selskab Crunchy Frog – og set i det lys nok skal få succes. I forhold til Marvellous havde bandet mere dybde, og selv om de musikalske virkemidler overordnet var det samme, havde de en lyst til at lege lidt mere med deres udtryk. Det gav sig blandt andet udtryk i, at der i mange numre blev brugt forskellige lyde, der mistænkeligt lød som effekter fra gamle computerspil fra Commodore 64’erens guldalder. Bandets lyst til at lege blev også illustreret af, at scenen var udsmykket med forskelle stykker legetøj i form af blandt andet en abe, en palme, samt at bandets keyboardspiller og sangerinde havde fundet en legetøjs-cowboyvest frem fra skabet.

Epo-555 gjorde overvejende et stærkt indtryk med deres musik, der både var frembrusende og medrivende samt mere eftertænksom og melankolsk. Bandet havde fra starten trukket et forholdsvist stort publikum, men da Café-scenen var håbløst indrettet, kunne 2/3 af dem ikke se scenen, og forholdsvis hurtigt tyndede det ud i dem. Jeg tilskriver det dog snarere sceneforholdene end Epo-555s musik.

Leave a Reply