Nyheder

Oval og Murcof til 6400 Sønderborg

Markus Popp har forberedt sig på den sønderjyske kulde med en solid skijakke.
Skrevet af Mikkel Arre

Har man de fordomsfulde briller på, kan det godt se lidt underligt ud, når banebrydende udenlandske musikere på deres rejser rundt i verden omhyggeligt udvælger en jysk provinsby som det eneste sted, de besøger i Danmark.

Markus Popp har forberedt sig på den sønderjyske kulde med en solid skijakke.

Markus Popp har forberedt sig på den sønderjyske kulde med en solid skijakke.

I disse måneder smadrer flere byer vest for Lillebælt imidlertid fordomsbrillerne. I lørdags lagde Herning Kongrescenter lokaler til genopstandne The Flaming Lips, og d. 28. november er det så Sønderborgs tur til at sætte sig selv på det musikalske landkort.

Ved 20-tiden indtager tyske Markus Popp, bedre kendt under kunstnernavnet Oval, nemlig scenen på den jordnært navngivne Elektronisk festival. Arrangementet foregår på Alsion, der nogle timer tidligere også danner rammen om, at Markus Popp taler om sit forhold til musik og fortæller om sit softwareprogram, Ovalprocess (som man kan se lidt til her). Lyder dét lidt nørdet? Tja, engang lavede Popp sin musik ved hjælp af cd’er og sprittuschstreger, så…

Også søndag d. 29. kan folk i postdistrikt 6400 se frem til et markant besøg. Her spiller mexicanske Fernando Corona, alias Murcof, nemlig. På sine første udgivelser dyrkede Murcof en skrabet og nærmest kammermusikalsk form for microhouse, men de senere år har han i højere grad kastet sig over et mere dronepræget udtryk, der til tider har bevæget sig i retning af eksperimenterende kompositionsmusik.

Ud over at Sønderborg får besøg af de to iøjnefaldende herrer, spiller flere unge danske folk med lyst til eksperimenter. Se hele programmet hos festivalen.

Leave a Reply