Koncerter

Way Out West ’10: Taken by Trees, 13.08.10, Annedalskyrkan, Gøteborg

Foto: PR.
Skrevet af Christian Klauber

Med tribale rytmer og glad indiepop fik Taken by Trees sat skub i festen ud på de sene timer.

Taken by Trees indledte sin koncert med en videoinstallation – umiddelbart optaget i Mellemøsten – der kørte bagerst i kirkekoret. Uden musikere på scenen. Uden lyd. En andægtig (eller måske bare træt?) stilhed signalerede forståelse for konceptet. Selv da lyden blev slået til, fortrak publikum ikke en mine.

Det gjorde de heller ikke, da musikere og den tidligere Concretes-forsanger Victoria Bergsman gik på scenen og skød rejsen til Marrakech i gang med catchy indiepop – spækket til randen med tribale rytmer og orientalsk inspiration.

Glæden og overskuddet i musikken er nærmest en antitese til det lyriske univers, der er fyldt med melankoli og smerte. Alene de tre første numre, ”To Lose Someone”, ”Only Yesterday” og ”Greyest Love of All”, giver et tydeligt indtryk af, hvad der er på spil. Og griber man sig i at lytte til teksterne frem for at fægte med armene og bevæge kroppen til de inciterende rytmer, skal jeg ærligt indrømme, at al den lillepigesmerte bliver en anelse kvalm. Heldigvis var det sjældent, at der var tid til den slags fordybelser, især fordi Victoria Bergsman bestemt dikterede publikum til skiftevis at sidde ned og stå op.

Taken by Trees’ melodiøse pop blandet med tribalrytmer, synth og alskens instrumenter (tamburin, blokfløjte) egnede sig perfekt til kirkerummet og foldede i bogstaveligste forstand drømmens faner ud. Det var overbevisende og hypnotiserende indiepop, der i den grad vaskede trætheden af sindet.

★★★★★☆

Leave a Reply