Koncerter

Roskilde Festival 2012: Araabmuzik, 05.07.12, Apollo

Skrevet af Rasmus Riiskjær

Det var en sjov oplevelse, men der var ikke noget fokus, overblik eller sans for komposition at spore i Araabmuziks aggressive IDM/rave-dubstep.

Jeg havde ventet at få startet min første dag i det egentlige program med en omgang hiphop-beat spillet på en bette trommemaskine. I stedet viste det sig, at de lovede elementer af dubstep og rave var centrale, og sikke en gang rave-smadder vi fik i den bagende sol.

Allerede før koncertstart var der en crowdsurfer. Folk var klar og tog godt imod de forvredne serier af overstyrede skrigelyde, og Araabmuzik hamrede i en fuld time på sin maskine, og der var mange mennesker, der nød at danne moshpits. Musikalsk var der dog hverken noget selvstændigt eller særligt vellydende over Araabmuzik. Han insisterede på at bygge op, til det til sidst blev så diskant og smadret som muligt.

Det var fedt og en sjov oplevelse, men der var ikke noget fokus, overblik eller sans for komposition at spore i hans aggressive IDM/rave-dubstep. En lille smule regulær dub blev det også til på et tidspunkt, men hiphop-beat var det vist ikke rigtigt. Moshpittene voksede i omfang, og flere mennesketomme cirkler på op til 10 meter i diameter blev formet af menneskekæder. Når beatet gav os lov, smadrede omkring 500 unge knægte ind i hinanden.

Jeg holdt ud som udsendt krigskorrespondent i crowden i en halv time og gik så ud og så resten af koncerten ude fra siden. Jeg har svært ved at omfavne denne fuldstændigt smadrede, sommetider decideret amelodiske og ravede dubstep som et musikalsk udtryk, men jeg synes, jeg gjorde forsøget. Min dom må derfor være, at musikken var ringe, men koncertoplevelsen god og sjov.

★★☆☆☆☆

Leave a Reply