Konkurrencer

Kom med Undertoner til forestilling om Else Marie Pade

Skrevet af Redaktionen

Den danske elektroniske musiks bedstemor, Else Marie Pade, får netop nu sit liv opført på de skrå brædder. Kom med Undertoner i teatret, og oplev de spændende lyde og fortællinger fra en af den elektroniske musiks pionerer.

Modstandskæmper under 2. Verdenskrig, lejrfange under samme, spirituel, fan af den tyske forfatter Herman Hesse, beundret af stamfaderen til musique concréte , franske Pierre Schaeffer – der hører meget mere til historien om Else Marie Pade end titlen som en af den elektroniske musiks pionerer.

Du har muligheden for at dykke ned i Pades lydunivers og få et indblik i fortællingen omkring det ved at deltage i Undertoners konkurrence om tre gange to billetter til den roste forestilling “Glasperlespil” på Københavns Musikteater tirsdag den 20. november kl. 20.00.

Pade var en af de første, der komponerede konkretmusik i Danmark, det vil sige elektronisk musik som benytter sig af akustiske elementer, som eksempelvis hverdagslyde. I Pades tilfælde alt lige fra lyde fra Dyrehavsbakken til en beskrivelse af døgnets lyde på en hverdag.

Selve forestillingen, der er skrevet af Suzanne Brøgger, tager på opdagelsesrejse ind i et elektronisk univers og fortæller historien om en Pade, der forsøger at kæmpe imod omverdens normer for at skabe sin egen musikalske agenda. Forestillingen kan ses fra den 20. til 24. november på Københavns Musikteater.

Den nu 88-årige komponist, som har komponeret musik de sidste 68 år, måtte vente helt til dette årtusinde, før hun fik sit gennembrud. Siden da er remixet af værket Syv cirkler blev udgivet med titlen 7 cirkler – 5 remix. Pade er også at finde på opsamlingsværket Pioneers – The Beginning of Danish Electronic Music, hvilket Undertoners Lasse Bertelsen sendte fire og et halvt U efter og kaldte »en guldgrube for enhver, der ønsker at udvide sin musikalske horisont inden for nationale rammer.« Nu er det så tid til at opleve fortællingen om Pade og den nysgerrige musik på de skrå brædder.

Men inden da skal der quizzes. En af de nutidige danske elektroniske kunstnere, som lader sig inspirere af Else Marie Pade, er Spejderrobot. I Undertoners serie “Anbefalet” anbefaler Spejderrobot da også Pade, men ligeledes en specifik plade af Brian Eno. Om denne plade siges det, at »storytellingen omkring denne plade er helt på højde med, hvad et middelstort mejeri vil skubbe ned i halsen på dig for at få dig til at købe en liter økologisk letmælk.«

Mystificeret? Få det hellere undersøgt, for du skal svare på, hvad pladen hedder. Send os dit svar senest 17. november.

Vinderne er fundet.

Leave a Reply