Koncerter

Phoenix, 14.06.13, NorthSide Festival, Aarhus

Skrevet af Camilla Grausen

Det franske band Phoenix gik på scenen på NorthSide fredag i aftensol og leverede i løbet af koncerten øjeblikke af ren sommerrockfestival-lykke med deres sympatiske melodier.

Fotos: Anna Klode / NorthSide

Vejrguderne truer med skybrud i løbet af NorthSide Festivalens andendag, men på førstedagen strålede solen over festivalpladsen. Klokken lidt i tyve var de solstråler blevet lange og stod ind mod publikums fornøjede ansigter i den ene side af menneskehavet foran Blå Scene. Her gik et band på scenen, hvis musik sagtens kan betegnes som solskinsrock. Det franske band Phoenix‘ numre klinger nemlig af optimisme og gode vibrationer.

Efter de første par numre introducerede forsanger Thomas Mars bandet: »We’re Phoenix. From Paris, France«. Måske den med »France« er nødvendig på andre internationale scener, det franske band spiller på. Men på en dansk festival kender de fleste nok til den  franske hovedstad Paris. Det er jo fordelen ved at være på europæisk hjemmebane, på trods af bandets engelsksprogede tekster og en lyd, der umiddelbart lige så godt kunne have været fra The States.

Midt i aftensolen – i hvad der for mange nyankomne efter en arbejds- eller skoledag var de første timer af årets første festival – faldt Phoenix’ melodiske rock i god jord. Særligt med de mest optimistiske og sommerpoppede numre som “1901” fra Wolfgang Amadeus Phoenix fra 2009 og især de to hits fra den nu 13 år gamle United, “Too Young” og “If I Ever Feel Better”, ramte Phoenix plet. Her spredte de god stemning, der fik tag i publikum og fødderne under dem til at danse. Her sørgede Phoenix for momenter af ren og skær festival-sommer-rock-lykke, der var velgørende i både krop og sind.

I løbet af koncerten var der dog også mere enslydende passager, hvor numrene gik lidt i ét, og den ellers sympatiske frontmand Thomas Mars virkede uinspireret og med lille udstråling. Under en sektion, hvor der blev skruet op for synthen, tog Mars sig en slapper liggende på scenegulvet med hovedet op ad monitoren. Måske han tog sig en lille lur? Det kan jo være, at manden var træt, måske efter en koncert i København aftenen inden med My Bloody Valentine eller Depeche Mode? Eller måske var det kun nogle af os blandt publikum, der var det. Her fik Phoenix’ dygtige svenske tourtrommeslager Thomas Hedlund til gengæld vækket os. Hedlund udstrålede stor energi og gav den gas på trommerne under visse numre og sørgede for, at Phoenix fik rocket rigtigt igennem indimellem.

Phoenix førte os igennem en række udvalgte numre fra det helt nye album Bankrupt!, hvor især “Chloroform” gjorde sig godt live. Det var dog de førnævnte mere poppede hits og den funky bas på “If I Ever Feel Better”, der for alvor fik fat i publikum og spredt sommerstemning i aftensolen på NorthSides første dag.

★★★★☆☆

Leave a Reply