Nyheder

Januar-koncerter: Navneløs elevatorfører hører Karl spille krigstrommer i ulvetimen

De fire hoveder i 4 Guys From the Future gæster Aarhus og Aalborg i januar.

Musik Aarhus Festival, Nothern Winter Beat Festival og Vegas Udvalgte. Januar måned byder på en masse oplevelser med nye dugfriske danske stjerner.

Kalenderåret hedder nu 2014, og vi går forhåbentligt endnu et spændende og underholdende koncertår i møde. Kigger man på januar måned i koncertkalenderen, opdager man, at der er rig mulighed for at se mange nye dugfriske danske rising stars.

Musik Aarhus Festival slår dørene op for 25 nye og nyere danske navne, og alle koncerter har gratis entré. Festivalen løber af stablen fra den 16. til 25. januar, og festivalen folder sig ud på de tre spillesteder: Voxhall, Atlas og Radar.Festivalen præsterer et program med talenter i et stort spektrum. Musik Aarhus Festival byder på alt lige fra fusionsjazz til pigtrådspunk. Af velkendte festivalnavne kan man finde bands som Navneløs, Ulvetimen, Kadie Elder og Waldo & Marsha. Programmet byder også på navne som Karl William, Elevatorfører, War Drums og Kolonihaven Unikum musikere, som er blevet spået et spændende og stort 2014. Få det fulde overblik over programmet her.

De fire hoveder i 4 Guys From the Future gæster Aarhus og Aalborg i januar.

De fire hoveder i 4 Guys From the Future gæster Aarhus og Aalborg i januar.

De spiller på Glastonbury til sommer, men først kigger Newcastles nye indiedarlings Lanterns on the Lake forbi København og Ideal Bar den 18. januar. Kvintetten spiller, ifølge dem selv: »cinematic indie music«, og i det forgangene år udgav gruppen deres andet album Until the Colours Run, som har fået store roser af internationale musikmagasiner som Mojo, NME og Q Magazine. Singlen med samme navn som albummets titel præsenterer et meget smukt og svævende univers, som også serverer charmerende guitarfigurer og fængende synthflader.

Den 24. januar spiller 4 Guys From the Future på Radar i Aarhus. Koncerten skulle rigtig have været afholdt den 5. december, men moder natur (eller Moder Bodil) kom stormende og lammede det meste af Danmark. Nu tager de fire drenge fra fremtiden midlertidigt revanche, og aarhusianerne har noget at glæde sig til, for med bandets nye og meget anmelderroste andet album, Adagio, har bandet et fornyet og spændende livesæt. Undertoner tildelte det nye album hele fem U’er, og anmelder Anna Møller skrev b.la.: »Rent melodisk er der ingen tvivl om Adagios kvaliteter som effektiv ørehænger, der i kraft af vokalharmonier og syng-med-tekster uden problemer kravler ind i øregangen og bliver der. Rent tekstligt lægger albummet sig på et noget mere afgrundssort sted i sindet.« Dagen inden spiller bandet i øvrigt til Northern Winter Beat Festival i Aalborg.

Det organiske hiphop-orkester Point Blank udgav sidste år deres debutalbum, Ears to the Concrete, med singlen “They Ask”, og kører derfor ud på deres første danmarksturné med start den 17. januar på Drivhuset i Skive. Dagen efter kører de endnu længere nordpå, hvor de skal spille på URT i Thisted. Ugen efter er de næste destinationer Walthers i Skanderborg, Pitstop i Kolding og Rampelys i Silkeborg, hvor de i weekenden besøger Ideal Bar og hovedstaden, og dagen efter Sønderborg og Sønderborghus. Turnéen er blevet stablet på benene i samarbejde med selskabet VUF Empire.

Fredag den 31. januar åbner spillestedet Vega på Enghavevej dørene op til det snart traditionsrige Vegas Udvalgte. I år har Vega indtil videre udvalgt My Heart the Brave, Mont Oliver, førnævnte Karl William og Kill J. My Heart the Brave har vi tidligere anbefalet blandt decembers koncerter. Den vestjyske trio Mont Oliver markerede sig sidste år med debutsinglen “White Sheets”, som på fortrinlig vis blander hiphop, soul og indierock sammen. Nu er de aktuelle med singlen “Give Me Nothing”, som igen viste, at Mont Oliver har en meget særegen og original lyd og tilgang til musikken.

Den blot 17-årige aarhusianske R&B-rapper Karl William kigger også forbi. Karls univers skiller sig ud fra andre R&B-universer, da hans lyd er meget svævende og melodisk. Den unge Aarhus-knægt indrømmer da også, at hans inspiration og kærlighed til Radiohead måske er en smule atypisk for hans musikmiljø. Som eksempel kan man høre nummeret “Kostumeramt”. Sidste navn er duoen Kill J, som på trods af blot én single, allerede har høstet positiv omtale. Singlen “Phoenix” præsenterer os for en nordisk poplyd, hvor der dog også er sneget sig hiphop-beats og skarpe synthesizere ind.

Du er som altid velkommen til at tjekke Undertoners koncertkalender ud. Vi glæder os til at opdatere den for dig løbende i det nye år.

Leave a Reply