Nyheder

Roskilde annoncerer fem nordiske navne til den nye upcoming-scene Rising

Skrevet af Bitten Kjærgaard

Med dagens offentliggørelser er der taget fat i alle hjørner af vækstlaget. Der vil således både være musik for de sortklædte gæster, for dem i skovmandsskjorte, dem med kasketten og håndtegnene og for de danseglade

Vi starter ud med alternativ pop fra danske The Divers. Duoen leverer futuristiske 80’er synth med et twist af britisk new wave, der især får sit islæt af forsanger Benjamin Kongsteds dybe crooner vokal. Han forstår da også at levere varen på scenen, hvor han med stor karisma giver sig 100%.

Hos den norsk/danske gruppe Heimatt finder vi rendyrket folk for alle pengene. Akustiske instrumenter, skovmandsskjorter og sweatre er fundamentet for kvarttetens nordiske lyd, hvis melankoliske tekster handler om livet, eventyr og natur. Heimatt har været i studiet med Aske Bode (Bodebrixen), og der er lagt an til en vellydende EP, som har release d. 17. februar.

Musik for de hardcore lyttere må være anbefalingen, der følger med Hexis. Med blandingen af blackmetal og grindcore sætter københavnerne scenen for en slagmark, hvor død og ødelæggelse har hærget.  Deres album Abalam fra 2014 er, ifølge dem selv, deres mørkeste udspil til dato.

Følsom r’n’b med elementer af trap og poppet hiphop på toppen er hvad århusianske Karl William tilbyder sine lyttere. Han er en del af Hukaos-kollektivet, hvor han også finder inspirationen til sin lyd.  Karl William brillerer med sin finurlige lyrik, der på ærlig vis handler om livet.

Den danske duo Kill J har både nationalt og internationalt slået hårdt ned med debutsinglen “Phoenix”. Med rå, afpillede beats og Julie Aagaards papirtynde vokal, der kryber ind under huden, leverer Kill J mørk r’n’b med fængende omkvæd, der ikke tidligere er hørt her i landet.

Dagens sidste offentliggørelse er de svenske indierockere Könsförrädere. Med deres interessante sammenfletning af vokaler og kor, deres punkede twist og deres aktuelle, dagsordensættende tekster taler den rebelske gruppe både til hjerte, sind og danseben.

Leave a Reply