Nyheder

Marts-koncerter I: Fire gutter fra Montreal angriber Earl med sveddryppende kys

Foråret er på vej! Starten af marts byder på en afsked med et dansk band. Måneden byder også på koncerter med en ny hiphop-darling og en masse Kissaway Trail-koncerter.

Nu sker der endelig noget! Nu står vi på vippen til foråret, i hvert fald ifølge kalenderen, og hungrende musikelskere kan efterhånden begynde at dufte festivalaromaen. Det grønne er så småt begynde at springe ud, og det samme gælder for koncertannonceringer både fra spillesteder og festivaler.

Lørdag den 1. marts skal der dog ikke siges goddag til et nyt navn, men derimod farvel til en solstrålehistorie, det aalborggensiske drengerøvsrockband Thee Attacks. Nordjyderne meldte tidligere på året ud, at de stopper, men at det er en lykkelig og positiv ‘skilsmisse’. Lørdag takker de så af, og selvfølgelig skal det gøres på Studenterhuset i Aalborg, der hvor alt startede. Skal du høre velkendte Attacks-skæringer som “Stab” og “So Cold” en sidste gang, så er det nu. Tak for musikken til de fire gutter i Thee Attacks. Læs også interviewet, fra da Undertoner snakkede med bandet i 2010.

En helt almindelig dag med indpakning af hoveder i kulørt papir for Of Montreal.

En helt almindelig dag med kulørt hovedindpakning for Of Montreal.

Søndag den 2. marts gæster indierock-amerikanerne Of Montreal København og Bremen Teater i forbindelse med Frost festivalens afslutning for denne gang. I oktober sidste år udgav Athens-bandet albummet Lousy With SylvianbriarIfølge Undertoners anmelder af pladen, Lasse Heide Fjordbo, så er det tydeligt, at Of Montreal nu virkelig ønsker at dyrke de gamle rødder, og det seks mand store band lægger heller ikke skjul på, at de er inspireret af gamle pionerer som Prince og David Bowie. Of Montreal er efterhånden et rutineret indieband, og også yderst produktive. Lousy With Sylvianbriar er intet mindre end deres tolvte studiealbum. Opvarmningen består af danske 4 Guys From The Future, som for nylig udgav det anmelderroste album Adagio.

En afskedskoncert med Thee Attacks og et bundrutineret band i Of Montreal er noget, starten af marts byder på. Den første måned i foråret byder dog også på et helt nyt navn, og endda er et af de helt nye store international. Den blot 20-årige amerikanske rapper Earl Sweatshirt kommer til vores lille land og giver koncert den 5. marts på Voxhall i Aarhus og fem dage senere i Pumpehuset i København. Den unge Los Angeles-rapper udgav tilbage i efteråret sit debutalbum, DorisStore, velklingende navne som Frank Ocean og Tyler, The Creator har været ind over pladens støbning. Det er ingen tilfældighed, at Tyler, The Creator har haft en finger med i spillet. Earl Sweatshirt er nemlig medlem af  Odd Future;  Tyler, The Creators hiphopgruppe OFWGKTA, og Undertoners anmelder skriver blandt andet om Doris: »Albummet lyder, som et Odd Future-album skal. Stemingen er dyster, der bliver brugt tung synth, skæve jazzelementer og lidt trap-lyde hist og her, som man er vant til fra Tyler, the Creators udgivelser.«

Sidste sommer meldte et tidligere temmelig omtalt dansk band sig tilbage på banen. Kissaway Trail (tidligere The Kissaway Trail) udgav i august albummet Breach, efter nogle hårde år. Bandet er på pladen amputeret med afgang fra to medlemmer, men det har ikke hindret de gode anmeldelser. Undertoners Jesper G. Kaufholz tildelte også fire store U’er. Trioen har netop indledt en omfattende danmarksturné med start i Sønderborg. Indierockerne kommer omkring flere afkroge i hele landet, og der er rig mulighed for at fange dem i marts måned. Bl.a. i Skanderborg den 6. og i Vanløse den 13. marts – se alle datoerne her.

Du kan som altid tjekke Undertoners koncertkalender ud for flere anbefalinger.

Leave a Reply