Koncerter

LCD Soundsystem, 02.06.16, Primavera Sound, Barcelona

Skrevet af Daniel Niebuhr

Undertoners spanienskorrespondent tog temperaturen på LCD Soundsystems tilbagevenden forud for newyorkerbandets besøg på Roskilde Festival senere på sommeren.

LCD Soundsystem vertikalDa jeg sidst så LCD Soundsystem for snart seks år siden var det med skubben og masen i et alt for overfyldt telt på Roskilde Festival som akkompagnement til det, der rent musikalsk uden tvivl var en fest. Med Middelhavet som baggrundstæppe anno 2016 til lydsystemets tilbagevenden til Europa var der kun festen og intet andet.

Fra det øjeblik, hvor James Murphy og co. trådte ind på scenen til Pat Mahoneys enkle trommerytmer, der danner grundlaget for den efterhånden ni år gamle “Us V Them”, var gensynsglæden ikke til at komme udenom. »Have you missed me?« kunne man mundaflæse, da James Murphy selv for første gang tonede frem på storskærmen, og svaret? Et stort, selvfølgeligt ja!

Det var stadig et band med en smule vi-har-ikke-spillet-sammen-i-fem-år-rust på maskineriet, som forhåbentlig bliver elimineret, jo flere koncerter de får skudt af sted i løbet af sommeren. “Someone Great” fra Sounds of Silver såvel som åbnings- og afslutningsnummeret fra LCD Soundsystems (indtil videre) sidste plade, This Is Happening, “Dance Yrself Clean” og “Home” føltes mere anonyme i aftenens anledning, men det glemte man egentlig hurtigt.

For leverancerne af “Get Innocuous”, “Losing My Edge” og aftenens højdepunkt, “Yeah”, var med lige nøjagtig den præcision, kontrollerede fandenivoldskhed og til tider glimt i øjet, som gennem årene har været med til newyorkergruppen til en nærmest mytisk størrelse på den moderne musikscene.

Da LCD Soundsystem så langt om længe genopstod og vendte tilbage til det europæiske kontinent, stod han så dér, James Murphy, på sin vanligt introverte og akavede måde som en ufrivillig Messias klædt i hvidt. Det var muligvis ikke den evige frelse, han medbragte, men i en time og tre kvarter – til det afsluttende »If I could see all my friends tonight« fra “All My Friends” – var det uden tvivl så godt, som det overhovedet kunne blive.

Fortsætter bandet med kun at blive yderligere velspillende, som deres turné skrider frem, er der virkelig lagt i kakkelovnen til noget af et afslutningsbrag i Roskilde senere på sommeren.

★★★★★☆

Leave a Reply