Koncerter

Danmarks Smukkeste Festival 2012: Reptile Youth, 10.08.12, P3-Teltet

Skrevet af Nicklas Colerick

Den danske electrorockduo Reptile Youth er ved at blive verdenskendte i Danmark for deres hyperaktive liveshow med slå-sig-selv-i-hovedet-dans og crowdsurfing. Det var ren fest fredag aften på Smukfest!

Reptile Youth er efterhånden legendariske for deres live-optræden. De har lagt ‘verden’ ned med deres show, og de lagde også Skanderborg ned. Forsanger Mads Damsgaard Kristiansen proklamerede ellers hurtigt, at han var ramt af at have festet for meget i løbet af ugen. Det virkede umiddelbart lidt hæmmende, men da han sprang ud blandt publikum på tredje nummer var vi overbeviste om, at de nok skulle sætte fut i P3-Teltet.

Kent, som spillede stort set samtidigt, havde desværre taget en del af publikum, men selv med Kristiansens velkendte crowdsurfing, som efter sigende skulle være ren kærlighed, formåede han både at holde sin fremragende sangstemme og liveoptræden ‘intakt’. Han nærmest angreb publikum, og han ophidsede sig selv ved at slå sig i ansigtet et par gange. Han, eller bandet, var dedikeret. De Eneste To kunne lære lidt af Kristiansens crowdsurfing. Han kunne uden gummibåd og tilmed stå på publikumshænder. Reptile Youth formåede at forene den tunge guitar og trommelyd med iørefaldende, dansabel elektronik.

P3-Teltet voksede om kap med Reptile Youth, og det blev en bedre og bedre koncert i takt med, at der kom flere dansende mennesker ind i teltet. Jeg glæder mig ustyrligt meget til at høre duoens plade, som skulle udkomme den 24. september. Albummet er produceret i London i samarbejde med producerne Mark Ralph (Hot Chip) og David M. Allen (The Cure) og udkommer på det tyske pladeselskab Hfn. Hvis de kan overføre Mads Damsgaard Kristiansens energi og Esben Valløes troværdighed, kan det kun blive godt. Deres første single ”Shooting for Sunshine” blev også vel modtaget af publikum. Det var dog deres største ‘hit’ ”Speeddance”, som løb med al opmærksomheden. Folk hoppede om kap og fik danset og sunget natten væk med Reptile Youth.

★★★★★☆

Leave a Reply