Singlr

Fredagssinglr’: Queens of the Stone Age – Emotion Sickness

Skrevet af Daniel Niebuhr

På Queens of the Stone Ages første single i seks år er der både mekanisk boogierock og bløde vokalharmonier, som først og fremmest må glæde fans af bandets senere materiale.

Der er noget trygt ved den nyeste single fra Queens of the Stone Age. Som at hilse på en gammel ven, man ikke har set længe. Han/hun er ganske vist også ved at falde til ro – måske efter at have givet den liiiidt for meget gas i sin ungdom – men det løsslupne festgen ligger stadig derinde et eller andet sted.

På den måde varsler “Emotion Sickness” – som udgør førstesinglen til Queens of the Stone Ages ottende fuldlængde album, In Times New Roman… – på overfladen ikke særlig meget nyt, når man sammenligner med forgængeren, Villains. Produktionen læner sig fortsat op ad den mere poppede og polerede tilgang til håndværket, Marc Ronson bød ind med senest, og på omkvædet dyrker Josh Homme og resten af bandet i stor stil de ømme vokalharmonier, når de crooner »Baby don’t care for me.«

Alligevel tillader gruppen sig trods alt at snige et særdeles særegent og velfungerende riff ind undervejs; mekanisk som på deres (måske) mest oversete udgivelse, Era Vulgaris, og boogierockende som på meget af Lullabies to Paralyze. Det er derfor som altid ikke til at sige, præcis hvilke veje bandet har tænkt sig at følge, her 25 år efter deres selvbetitlede debut, men er man fan af især den senere del af Queens of the Stonne Ages bagkatalog, bør der helt klart være noget at komme efter.

Med til “Emotion Sickness” følger også en musikvideo, der har global premiere klokken 15.00 dansk tid, og som vi selvfølgelig nok skal få med i denne artikel, så snart videoen er udkommet.


In Times New Roman… udkommer 16. juni via Matador Records, og Queens of the Stone Age gæster desuden Roskilde Festival onsdag den 28. juni.

1 kommentar

  • Check!

    Ikke selv den store fan af Qotsa’s senere musik, men har dog købt denne her. På vinyl.

    En ting som bør fremhæves, er helt klart teksterne som over de seneste udgivelser har fået et markant nøk opad i kvalitet. Det er ret overset i mange anmeldelser. Og det er også som regel svært helt at fange dem, når musikken spiller. Men altså: Lyrikken er temmelig god, og nogle steder eminent. Homme elsker, som altid, at lægge fler-lags betydning i rigtig meget af hvad han laver (og siger). Det har altid været hans stil, og er indimellem hylende morsomt. Det gælder også denne single til eksempel. Ikke noget morsomt dog, men når omkvædet kører “baby don’t care for me” synges det så man efter noget tid bliver i tvivl om hvad budskabet egentligt er. Først bare en konstaterende melding, som også referer til hans eget ødelagte forhold, men senere nærmest et bydende ønske: Tag dig ikke af mig. Som et farvel til forholdet. Sådan noget synes jeg er fedt. Og det afspejler også den forvirring man kan have indeni, hvis man er i afslutningen af et betydningsfuldt forhold. Det var bare et eksempel.

Leave a Reply